Predsjednik Republike Srpske

Dodik zadovoljan projektima u Gacku

  • Извор: СРНА
  • 21.03.2023. 15:32

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je danas u Gacku da načelnik te opštine Ognjen Milinković ima njegovu punu podršku da napravi optimalnu organizaciju u Opštinskoj upravi i najavio nastavak podrške republičkih institucija u realizaciji značajnih projekata u toj lokalnoj zajednici.

Dodik je najavio da će u narednom periodu raditi na nastavku realizacije važnih projekata kao što su kanalizacija, sportska dvorana, kanalska mreža kroz Gatačko polje, kao i da će dati nalog da bude rehabilitovan dio puta kroz centar opštine.

"Ovdje imamo časnog čovjeka za načelnika, koji je naslijedio mnoge probleme iz prošlosti, ali ima moju apsolutnu podršku u njihovom rješavanju", rekao je Dodik novinarima nakon sastanka sa Milinkovićem i opštinskim rukovodstvom.

On je naveo da su Milinković i rukovodstvo te opštine naslijedili mnoge probleme, kao što su ogroman dug koji je prevazilazio cjelokupan opštinski budžet, te prekomjeran broj zaposlenih koji su zapošljavani po stranačkoj liniji.

Dodik je naveo da je u opštinskoj administraciji bilo zaposleno više od 220 ljudi, a da je optimalan broj 60 zaposlenih s obzirom na broj stanovnika u opštini Gacko.

"To je zaustavilo opštinsku administraciju u realizaciji projekata, jer su morali da se bave rješavanjem ovih problema koji su godinama zarobljavali tu lokalnu zajednicu", napomenuo je Dodik.

On je naglasio da ova pitanja moraju da se riješe bez obzira na to koliko to bolno bilo i da je neophodno napraviti rez i sinergiju Opštinske uprave, Rudnika i Termoelektrane "Gacko" i republičkih institucija da bi bili realizovani brojni projekti.

"Načelnik se mora baviti tuđim brljotinama i zato moramo osloboditi Gacko od onih koji su decenijama unazad ovdje pokušavali da ga drže zarobljenim i koji su napravili ovakvu situaciju. Hoću da dođem ovdje za nekoliko mjeseci i da vidim promjene", rekao je Dodik.

Dodik, koji je i lider SNSD-a, rekao je i da će u Gacku biti rehabilitovana uloga SNSD-a i da će uskoro biti imenovan novi privremeni Opštinski odbor stranke sa novim predsjednikom.

"Stabilizovaćemo organizaciju do narednih izbora", poručio je Dodik.

  • 20:00 Лутрија РС, Лото

    Пренос извлачења добитних комбинације игре на срећу Лото 7/39 Лутрије Републике Српске.

  • 20:10 Емисија: Досије

    ''Емисија: Досије

  • 20:45 Серија: Од јутра до сутра

    '''' 'Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 21:30 Серија: Авионџије

    Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

  • 22:05 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:20 Серија: Ел Чапо (16+)

    ''Прича о озлоглашеном нарко босу, једном од најопаснијих и крволочнијих мафијаша.