Dvanaestogodišnji vurtuoz

Đorđe Perić dvostruki šampion na harmonici: Vježbam svaki dan po četiri sata

  • Извор: АТВ
  • 03.01.2023. 19:35

Dvanaestogodišnji vurtuoz na harmonici - Đorđe Perić iz Bijeljine svakodnevno niže uspjehe. Iako je već dugo na svjetskom vrhu, svjetski trofej harmonike u Kini učinio ga je dvostrukim šampionom i prvakom svijeka.

Zahvaljujući maksimalnom broju bodova, prva nagrada pripala mu je u solo i kategoriji kamerne muzike. Postignutim uspjesima Đorđe je prezadovoljan, a za to je, kaže, zaslužan njegov svakodnevni rad. 

"Meni je ostala navika da ja vježbam svaki dan po četiri sata jer ja kada, recimo, danas vježbam dva i po sata, kao da nisam uradio svoj zadatak, tako se osjećam. Harmonika za mene nije samo instrument jer sam od malih nogu počeo da se bavim harmonikom, da izlazim na raznu scenu. Na moje prvo takmičenje sam izašao sa šest godina i kada sam na mom prvom takmičenju osvojio prvo mjesto, to je meni još probudilo dodatnu nadu da se nastavim baviti harmonikom i da idem na ostala razna takmičenja i da putujem svijetom", kaže nam Đorđe.

Na ovom putu do vrha najveći oslonac bio mu je otac koji mu je i profesor harmonike. Danas je na sina i učenika i više nego ponosan. 

"Možemo sa ponosom istaći da smo na najljepši mogjući način promovisali Republiku Srpsku. Ostvarili smo pobjede u preko 30 zemalja, na preko 150 međunarodnih takmičenja. I ova pobjeda na svjetskom trofeju kao najprestižnijem festivalu harmonike je zaista na neki način kruna našeg dosadašnjeg rada", rekao je Slaviša Perić, profesor harmonike.

Na svečanoj akademiji koja će biti organizovana u Banjaluci povodom Dana Republike Srpske Đorđe Perić svojim nastupom uljepšaće veče prisutnima. Sa Osnovnom Muzičkom školom "Kornelije Stanković" 5. januara zasviraće u Centru za kulturu Semberija. Do narednog takmičenja, uz svakodnevnu vježbu, svira onako kako najbolje zna. A da najbolje zna dokazao je bezbroj puta.

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 19:40 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:42 Спорт

    Преглед најважнијих дневних спортских дешавања и информација из земље, региона и свијета.

  • 19:49 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:50 Временска прогноза

    Преглед временских и биометеоролошких прилика у земљи и региону.