Predsjednik Skupštine grada Bijeljina

Đurđević: Uprkos opstrukciji gradonačelnika - biće volja narodna

  • Извор: СРНА
  • 03.03.2023. 17:06

Predsjednik Skupštine grada Bijeljina Aleksandar Đurđević izjavio je danas da će opoziv gradonačelnika LJubiše Petrovića biti sproveden bez obzira na opstukcije i pritiske kojim pokušava da onemogući referendum zakazan za 19. mart.

"Gradonačelnik je ove sedmice pokušao da oduzme pečat Skupštini grada Bijeljina u čemu smo ga spriječili sekretar Skupštine Dejan Blagojević i ja i to je jedini razlog zbog čega je Petrović podnio krivične prijave protiv nas", izjavio je Đurđević novinarima.

Đurđević je naveo da je skupštinski pečat važan jer Komisija za opoziv u svom radu koristi pečat Skupštine grada, kao ad-hok komisija koju je Skupština formirala i sva akta, glasački listići i sve u radu Komisije mora biti pečatirano pečatom Skupštine grada.

On je podsjetio da je lažno prijavljivanje krivičnog djela takođe krivično djelo i poručio da će ovo i mnoga druga lažno prijavljena krivična djela od gradonačelnika dobiti epilog kao krivično djelo lažnog prijavljivanja.

"Gradonačelnik `štanca` krivične prijave, a ne preza od kršenja zakona, što smo vidjeli kod raspolaganja budžetskim sredstvima i nezakonitog zapošljavanja u Gradskoj upravi, gdje namjeravaju da zaposle još 50 do 60 radnika", istakao je Đurđević.

On je poručio da će do referenduma doći i pored svih pritisaka koje gradonačelnik vrši na Komisiju, a to je ista Gradska izborna komisija koja je radila kada je on izabran na funkciju, te pored pritisaka na Skupštinu grada i mobinga koje pojedini radnici Gradske uprave trpe.

"Formalno pravno je sigurno da u radnjama predsjednika i sekretara Skupštine apsolutno nema elemenata za krivična djela koja se navode u prijavi gradonačelnika", istakao je Đurđević i dodao da je rukovodilac organa ili institucije nadležan da se stara o pečatu i njegovoj upotrebi.

On kaže da Petrović u strahu od volje naroda i da na svim nivoima opstruiše opoziv.

"Gradonačelnik u paničnom strahu od volje naroda radi sve da do njega ne dođe, ali mi ćemo 19. marta poslati u prošlost ovu politiku podjela, sukoba i mržnje koju Petrović sije i Bijeljina će konačno moći da se pokrene sa mrtve tačke na kojoj stoji duže od dvije godine", zaključio je Đurđević.