Doboj

Građani i policija spasili djevojku od utapanja

  • Извор: АТВ
  • 29.11.2022. 19:48

Hrabre Dobojlije uz pomoć pripadnika policije spasili su djevojku koja je skočila sa mosta. Djevojku je, priča Dragomir Stojanović vraćajući se sa posla, na mostu prošao, ne slutivši šta bi mogla uraditi.

Ona je u tim trenucima gledala u vodu a u ruci je kaže držala vrećicu pa je pomislio da želi bacati hljeb ribama. Međutim, nakon nekoliko pređenih metara uslijedila je prava drama. 

"Nakon 10 metara 15, kamion je svirao zakočio ja sam se okrenuo ona je već bila prekoračila ogradu i vidio sam kad je skočila dolje potrčao sam i vratio se gore vidim neka žena izašla iz auta viče nije isplivala za par sekundi je isplivala i neko je vikao opusti se mlati rukama i počela je mlatiti rukama vidio sam da je voda nosi prema obali", kaže Dragomir Stojanović.

Djevojku je iz vode izvukao Branislav Katanić. Ni jednog trenutka priča nije oklijevao a ni razmišljao šta se može njemu dogoditi.

"Skinuo sam joj jaknu i zagrlio je da joj bude toplo jer je već bila ljubičaste boje već je bila na kraju snaga u to isto vrijeme se pojavlju policija njima sam viako da dođu dolje da je preuzmu oni su došli preuzeli djevojku", kaže Branislav Katanić.

U pomoć su priskočili i dobojski policajci Milanko Lazendić i Nemanja Jović. Zbog ovakvih spasavanja, velika je kažu čast nositi plavu uniformu. 

"Mi smo vršili obilazak magistralnog puta i uočili smo građane i zaustavljena vozila na mostu izašli smo i pitali građane šta se dešava na šta su nam odgovorili da je ženska osoba skočila u rijeku Bosnu", kaže Nemanja Jović, pripadnik Policijske stanice za bezbjednost saobraćaja Doboj.

"Prišli smo, pomogli smo izvući ja sam skunuo jaknu malo je umotao djevojka je bila izgubljena, prepadnuta trese se", kaže Lazendić Milanko, pripadnik PS za bezbjednost saobraćaja Doboj.

Iskustvo koje će dugo pamtiti i Vladan Nedinić i Dalibor Krečar. Dalibor je skoro izašao sa Policijske akademije pa se i  prvi put našao u ovakvoj situaciji.

  • 22:05 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:20 Серија: Ел Чапо (16+)

    ''Серија: Ел Чапо (16+)

  • 23:20 Серија: Ред Рок (12+)

    Ред Рок' је ирска криминалистичка серија која прати случајеве полицијске станице смјештене у измишљени приморски град Ред Роцк у близини Даблина, те приватне турбулентне односе гардиста и мјештана.

  • 23:45 Ноћни програм

    Ноћни програм