Infrastrukturni problemi

Gradska uprava ne odgovara na zahtjeve građana bijeljinskog naselja Galac

  • Извор: СРНА
  • 08.03.2023. 13:02

Stanovnici naselja Galac u Bijeljini upozorili su danas na ugroženu bezbjednost djece jer Gradska uprava ne odgovara na zahtjeve i inicijative građana za rješavanje važnih infrastrukturnih problema.

Član Savjeta Mjesne zajednice Galac Ankica Vlačić rekla je da Gradska uprava, uprkos više saobraćajnih nezgoda u kojima su povrijeđena djeca, još nije uvažila zahtjev roditelja za postavljanje svjetlosne ili druge signalizacije na pješačkom prelazu ispred Osnovne škole "Jovan Dučić".

"Lično sam podnijela inicijativu za postavljanje svjetlosne signalizacije, vibrirajućih traka ili nekog drugog načina za upozorenje vozačima, jer su se u posljednje vrijeme događale saobraćajne nezgode u kojima su povrijeđena djeca. Zahtjev je upućen još prošle godine, ali do danas nismo dobili nikakav odgovor", navela je Vlačićeva.

U mjesnoj zajednici navode da je u protekle dvije i po godine sadašnja lokalna uprava sprovela samo jedan od 15 zahtjeva građana, dok na ostale nema odgovora.

"Nijedan od projekata započetih prije lokalnih izbora 2020. godine nije nastavljen, a sa gradonačelnikom Ljubišom Petrovićem i Upravom grada Bijeljine trenutno ne postoji nikakva komunikacija", rekao je novinarima predsjednik Savjeta ove mjesne zajednice Dragan Ljubinković.

On je dodao da su planirali da obezbijede donaciju i da na Gradskom stadionu postave ljetnu teretanu.

"Sa prethodnom Gradskom upravom dogovorili smo i postavljanje tartan staze, mekane podloge za šetanje i trčanje rekreativaca po ugledu na parkove u Banjaluci i Brčkom, ali na naše zahtjeve da realizujemo projekat nismo dobili nikakav odgovor sadašnjeg gradonačelnika. Isto je i sa idejom uređenja dječijeg igrališta u parku", rekao je Ljubinković.

Prema njegovim riječima, nije prihvaćeno ni proširenje putne infrastrukture, a prioritetna je rekonstrukcija Ulice Galac koja je u nastavku prema Lozničkoj ulici znatno oštećena, a dio nije asfaltiran.

Naselje Galac je u neposrednoj blizini vodoizvorišta Grmić, zbog čega je dio građana bio primoran da sopstvenim sredstvima izgradi dio kanalizacione mreže koja je predata na upravljanje preduzeću "Vodovod i kanalizacija".

Mještani kažu da je dogovoreno da "Vodovod" nastavi izgradnju i obuhvati objekte izgrađene u posljednje vrijeme, ali ni to nikada nije urađeno.

Na red čeka i niz zahtjeva za asfaltiranje većeg broja bočnih ulica, uređenje trotoara, vodovodne mreže i realizacija drugih infrastrukturnih projekata koji bi poboljšali kvalitet života građana u ovom dijelu Bijeljine.

  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија: Истине и лажи (12+) (Р)

    ''''''''''Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.

  • 11:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:15 Емисија: Наша Српска (Р)

    ''Емисија 'Наша Српска' доносе актуелне теме из привреде, туризма, здравља, културе и спорта из свих крајева наше земље.