Inspekcijski nadzoro

Inspektorat utvrdio niz nepravilnosti u radu hotela "Jablanica"

  • Извор: СРНА
  • 25.08.2023. 21:52

Inspekcijskim nadzorom u hotelu "Jablanica" utvrđen je niz nepravilnosti, a Inspektorat Hercegovačko-neretvanskog kantona (HNK) preduzeće zakonom predviđene mjere i izdati prekršajne naloge poslodavcu i odgovornoj osobi ovog poslovnog subjekta, saopšteno je iz Ministarstva rada i socijalne politike Federacije BiH.

U saopštenju se navodi da je resorno ministarstvo danas obaviješteno o izvršenom inspekcijskom nadzoru.

Federalno Ministarstvo rada i socijalne politike je, nakon napada na radnicu hotela "Jablanica", 9. avgusta uputilo dopise svim nadležnim organima da preduzmu neophodne aktivnosti na utvrđivanju odgovornosti u kršenju prava radnika u ovom hotelu, što je rekordno učinjeno.

Zatražen nadzor hotela u Jablanici nakon napada na radnicu

Zatražen nadzor hotela u Jablanici nakon napada na radnicu

Iz ovog ministarstva su pohvalili rad Inspektorata HNK i pozvali sve ostale inspektorate i inspektore da postupaju po prijavama radnika u vezi sa nepravilnostima na radnim mjestima.

"Mi ćemo stati iza inspektora i podržati ih jer samo zajedno možemo raditi na popravljanju stanja u društvu i vraćanju povjerenja u institucije", rekao je resorni ministar Adnan Delić.

On je pozvao i radnike da sve nepravilnosti i kršenja zakonskih propisa prijave federalnoj i kantonalnim upravama za inspekcijske poslove.

Pretučena radnica u hotelu Jablanica poručila da ne želi nagodbu, traži da nasilnik odgovara

Pretučena radnica u hotelu Jablanica poručila da ne želi nagodbu, traži da nasilnik odgovara

Radnica hotela "Jablanica" u opštini Jablanica Enisa Klepo pretučena je početkom avgusta nakon što je tražila posljednju platu s obzirom na to da je planirala dati otkaz.

Umjesto plate dobila je batine kojima je prethodio verbalni sukob sa vlasnikom Amirom DŽafićem i njegovom suprugom. U incidentu je zadobila teške povrede glave. 

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 21:00 Серија: Авионџије (12+)

    Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

  • 21:45 Серија: Вода у праху (12+)

    ''Напета португалско-галицијска серија 'Вода у праху' стиже у наш програм и можемо само рећи - из епизоде у епизоду напетост ће расти до усијања!

  • 22:45 Филм: Хазард (16+)

    '' Филм: Хазард (16+)

  • 00:45 Ноћни програм

    Ноћни програм