Na oko 30.000 metara kvadratnih

Izgradnja dobojske bolnice u završnoj fazi

  • Извор: АТВ
  • 04.01.2023. 19:20

Izgradnja novog objekta dobojske bolnice je u završnoj fazi. Radove na oko 30.000 metara kvadratnih polako privode kraju. A do kraja ove godine sve bi trebalo da bude gotovo. Sve je projektovano u skladu sa evropskim normama tako će Doboj će dobiti najsavremeniju bolnicu.

"Sobe dvokrevetne, trokrevetne, u svakom slučaju značajno bolji kvalitet usluga za naše pacijente. Vidjećete da je i oprema na odličnom nivou, ono što je planirano u ovoj bolnici našim osiguranicima će omogućiti da značajan dio usluga završe kod nas", kaže Siniša Marić zamjenik direktora Bolnice „Sveti Apostol Luka“ Doboj.

Da sve ide baš kako je i planirano, uvjerili su se resorni ministar i prvi čovjek grada. Obišli su radove i poručili da je ovo značajan korak u razvoju bolničkog sektora u Srpskoj. 

"Mislim da ćemo u narednih šest do devet mjeseci ući konačno u završetak svih ovih radova i da će nam pristići sva oprema koja je naručena i koja treba da dođe", poručio je Alen Šeranić ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske.

"Velika zahvalnost ministarstvu zdravlja Alenu Šeraniću koji je tu od početka u projektu, ali i predsjedniku Vlade gospodinu Viškoviću, i svim akterima, politikama, koji su se opredijelili da u Doboju izgradimo jedan ovakav objekat na ponos ne samo grada Doboja, već cijele Republike Srpske", rekao je gradonačelnik Doboja Boris Jerinić. 

Nova dobojska bolnica namijenjena je za oko 330.000 stanovnika. Bolnica će raspolagati sa ukupno 468 kreveta i brojnim medicinskim specijalističkim službama.