Hrvatska

Doktori ženi ostavili gazu u stomaku nakon porođaja

  • Извор: Индекс
  • 19.07.2023. 08:40

Stranoj državljanki koja je završila na hitnom carskom rezu u Kliničkoj bolnici Sveti Duh ljekar je u stomaku ostavio sterilnu kompresu, javlja HRT.

Navedena greška je učinjena uprkos tome što je instrumentarka upozorila kolege da jedan tufer nedostaje.

Postojala je opasnost da pacijent zbog propusta dobije sepsu.

Sljedećeg jutra se na stručnom kolegijumu raspravljalo o tom pitanju te je donesena odluka da će se pacijentu napraviti dodatni rentgen kako bi se otklonila sumnja da je nestali tufer u njenoj utrobi.

Pacijent podvrgnuta novoj operaciji

Rentgen je potvrdio da je tufer zaista završio u utrobi pacijenta.

Ona je zbog toga, nepuna 24 sata nakon porođaja, podvrgnuta novom operativnom zahvatu.

Vijest o novom skandalu na Svetom Duhu dolazi samo dva dana nakon što je direktorica bolnice Ana-Maria Šimundić podnijela neopozivu ostavku.


Trogodišnji dječak pištoljem ubio svoju jednogodišnju sestru

Trogodišnji dječak pištoljem ubio svoju jednogodišnju sestru

"Index" je krajem aprila objavio snimak koji prikazuje sedam mrtvih tijela koja leže na podu Zavoda za patologiju na Svetom Duhu.

Tada su se iz uprave bolnice branili da zbog nedovoljnog broja hladnjaka tijela preminulih moraju, dok se ne oslobodi hladnjak, privremeno smještati u prostoru mrtvačnice.

Pacijent se ugušio povraćkom, a pacijentkinja pecivom

Kasnije se o Svetom Duhu pisalo i zbog dvije smrti u čekaonici. U maju je u javnost izišla priča o smrti čovjeka koji se u februaru na Svetom Duhu ugušio vlastitoj povraćki.

Njega je na hodniku Objedinjenog hitnog bolničkog prijema KB-a Sveti Duh drugo jutro mrtvog našla njegova kćerka, na istom mjestu na kojem je ostavljen.

Zdravstvena inspekcija Ministarstva zdravstva nije dobila tražene snimke nadzornih kamera bolnice Sveti Duh, ali i bez toga uputili su dopis Opštinskom državnom tužilaštvu zbog sumnje na počinjenje trgovanja uticajem i krivotvorenje službenih dokumenata. Utvrdili su kako čovjeka niko nije obišao sedam sati. 

Potom je početkom juna na hitnom prijemu KB-a Sveti Duh od gušenja pecivom preminula pacijentkinja koja je tamo stigla zbog uganuća zgloba.

Nakon što ju je pregledao dežurni hirurg i nakon radiološkog snimanja zgloba pacijentkinja je, ostavljena je sama u jednom od boksova za preglede kako bi dočekala završetak obrade i imobilizaciju zgloba, potvrdio je izvor za "Index".

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 21:00 Серија: Авионџије (12+)

    Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

  • 21:45 Серија: Вода у праху (12+)

    ''Напета португалско-галицијска серија 'Вода у праху' стиже у наш програм и можемо само рећи - из епизоде у епизоду напетост ће расти до усијања!

  • 22:45 Филм: Хазард (16+)

    '' Филм: Хазард (16+)

  • 00:45 Ноћни програм

    Ноћни програм