Gradonačelnik

Jerinić demantuje Klix: Navodi netačni, nanesena šteta Doboju

  • Извор: АТВ
  • 16.03.2023. 10:01

Gradonačelnik Doboja Boris Jerinić demantovao je pisanje portala Klix da je Vlada Republike Srpske dodijelila vojnu imovinu BiH gradu Doboj za izgradnju zatvora.

Jerinić u svom saopštenju poručuje da su navodi netačni i da je Doboju nanesena nemjerljiva šteta zbog teksta koji su prenijeli i drugi mediji u FBiH.

"Navodi su netačni. Činjenice su sljedeće, odlukama Vlade Republike Srpske iz 2003. godine, a zatim iz 2022. godine preneseno je pravo svojine na nepokretnostima na lokaciji „Putnikovo brdo“ u Doboju površine 632.279 m² na Grad Doboj u svrhu izgradnje kazneno-popravnog zavoda i poligona za obuku pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova.

Tvrdnja da se radi o imovini Bosne i Hercegovine je u potpunosti netačna. Nepokretnosti koje su bile predmet prenosa pomenutom odlukom Vlade Republike Srpske iz 2003. godine, bile su upisane kao posjed i pravo svojine sa pravom raspolaganja u korist prijašnjeg Ministarstva odbrane Republike Srpske, a čiji je pravni sljedbenik nakon reforme Ministarstva odbrane, Republička direkcija za obnovu i izgradnju, a čije su nadležnosti definisane Zakonom o republičkoj upravi Republike Srpske. Jedna od nadležnosti je i upravljanje i raspolaganje nepokretnostima na kojima je pravo raspolaganja kao državnom svojinom imalo prijašnje Ministarstvo odbrane Republike Srpske.

Naprijed navedeno jasno ukazuje na to da se radi o imovini Republike Srpske, a nikako o imovini Bosne i Hercegovine.

Tekst portala ,,Klix.ba” prenijeli su i ostali mediji iz FBiH, čime su Gradu Doboju nanijeli nemjerljivu štetu. Interesantno je da se za Grad Doboj zainteresovao i dio međunarodne zajednice nakon Kliksovog teksta, a nikada do sada nije ih zanimao Doboj, kao najpozitivniji primjer multikulturalnosti i multietničnosti.

Grad Doboj ne otima ništa, ni Republici Srpskoj, ni Bosni i Hercegovini, Grad Doboj ide putem razvoja, prosperiteta i bolje budućnosti poštujući sve zakone i propise”, stoji u saopštenju.

Тагови:
  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 14:15 Серија: Авионџије (Р) (12+)

    ''''Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    '''Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.