Gradonačenik Sarajeva

Karićka podnijela prijave zbog tabli: Skandalozna joj istina koja je na njima ispisana

  • Извор: АТВ
  • 02.07.2023. 14:02

Gradonačelnik Sarajeva Benjamina Karić podnijela je krivičnu prijavu protiv gradonačelnika Istočnog Sarajeva Ljubiše Ćosića.

Razlog tome su, kako kaže, "skandalozne table“. Na tim, za nju, "skandaloznim tablama“ ne piše ništa skandalozno. Bar ne u smislu koji vrijeđa nju.

A skandalozno i te kako jeste. Jeste. Ali za srpski narod. Skandalozno je za 157.000 Srba koji su morali napustiti Sarajevo. Za njihove porodice, prijatelje, za živote koje su gradili, uspomene koje su skupljali.

Karićka ponovo, slijedeći utabani put političkog Sarajeva, negira istorijske činjenice.

Na ulazu u Istočno Sarajevo postavljene table “grad 157.000 Srba koji su morali napustiti Sarajevo”

Na ulazu u Istočno Sarajevo postavljene table “grad 157.000 Srba koji su morali napustiti Sarajevo”

U svom proglasu kojim je objavila da će podnijeti krivičnu prijavu protiv Ćosića kaže da su "došla takva vremena da i hiljadu puta ponovljena laž nikada neće postati istina!“

I u pravu je Karićka. Neće. Nikada neće postati istina da Srbi nisu bili žrtve ugnjetavanja i protjerivanja sa područja Sarajeva ratnih godina.

"Moj tim provjerava lokaciju na kojoj je tabla postavljena, ako ste zauzeli milimetar teritorija našeg Grada, odgovaraćete i za to“, napisala je Karićka.

A ko će, gospođo Karić, odgovarati za zauzete stotine hiljada domaćinstava? Za desetine hiljada porušenih ognjišta? Za nebrojeno mnogo igračaka bez kojih su srpska djeca ostala tokom spašavanja žive glave?

"Gradonačelnici Sarajeva (zapadnog) će biti izuzetno teško da dokaže da ovo što piše na tabli nije tačno i da su stanovnici Istočnog Sarajeva tu pali s Marsa“, poručuju Karićki.

Gradonačelnik Sarajeva Benjamina Karić grozi se tabli na kojima je napisana samo istina. Ali s druge strane, voli da se druži sa svojim kolegom, gradonačelnikom Banjaluke Draškom Stanivukovićem koji ju je ugostio u gradu na Vrbasu a tih dana nije imao vremena da dočeka srpsku djecu sa Kosmeta. 

Podsjećamo, gradonačelnik Istočnog Sarajeva Ljubiša Ćosić izrazio je nadu da se gradonačelnik Sarajeva Benjamina Karić, nakon što je podnijela krivičnu prijavu protiv njega, osjeća samozadovoljno, jer, kako kaže, i on je zadovoljan što je istakao da je Istočno Sarajevo grad koji pripada onim 157.000 Srba koji više ne žive u Sarajevu.

Ćosić: Nadam se da se Karićeva osjeća samozadovoljno, ja sam zadovoljan

Ćosić: Nadam se da se Karićeva osjeća samozadovoljno, ja sam zadovoljan

"U Sarajevu koje ona predstavlja kao multietničko, multireligijsko, ne živimo zato što nikad nismo bili bezbjedni i što smo, nažalost, Dejtonom izgubili vjekovne teritorije na kojima smo godinama unazad bili većina", izjavio je Ćosić.

On je dodao da, ako je Karićeva mislila da je njen posao da podnese krivičnu prijavu protiv njega, onda mu je drago što je to i uradila.

"Ako je mislila da je to njen posao i da treba da ga uradi, drago mi je da ga je uradila uspješno. Isto što sam rekao i danas, drago mi je što je to gospođa, draga koleginica gradonačelnica uradila, neka radi svoj posao, kao i oni koji prosuđuju po tim prijavama", poručio je Ćosić.

On je napomenuo da u onome što je napisano na tabli nema ništa što predstavlja izazivanje ili raspirivanje nacionalne, rasne ili vjerske mržnje ili netrpeljivosti među konstitutivnim narodima i ostalima, kako je Karićeva navela u prijavi.

Podsjećamo, na šest ključnih ulaza u Istočno Sarajevo su postavljene table sa nazivom grada i teritorije grada na srpskom i engleskom jeziku, na kojima je istaknut podatak da 157.000 Srba moralo napustiti Sarajevo.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 07:00 АТВ јутро

    АТВ јутро

  • 09:00 Серија: Крваво цвијеће (Р) (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 10:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:15 Ловачки савети

    ТВ серијал "Ловачки савети" се бави саветима за ловце и оне који би то да постану.

  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија

    ''''Серија