Načelnik Istočnog Novog Sarajeva

Katić odgovorio Karićki: Titulu čovjeka ne možete steći iz slušanja mahalskih nagovaranja

  • Извор: АТВ
  • 13.07.2023. 23:05

Gradonačelnik Sarajeva Benjamina Karić proslavila je rušenje table na kojoj je pisalo da je iz Sarajeva protjerano 157.000 Srba. Na njeno likovanje odgovorio joj je načelnik opštine Istočno Novo Sarajevo Jovan Katić.

Poruku Katića prenosimo u cjelosti:

"Ne treba biti doktor nauka da bi znala napraviti jednostavno poređenje popisa stanovništva iz jednog perioda i onog posljednjeg u ovoj zemlji. Ne treba biti obrazovana da bi shvatila šta znači zauvijek napustiti svoj grad, svoj dom, a kosti svojih mrtvih nositi sa sobom, strahujući da im nikad više grob nećeš moći okaditi. Ne treba biti veliki političar da bi znala šta znači kad je dosta politikanstva, jeftinog publiciteta koji pokriva nedostatak realnog rada i rezultata i kako poštovati barem mrtve. Ne treba ništa, treba samo biti čovjek.

Tu titulu, cijenjena predstavnice glavnog grada, ne može niko steći iz knjiga, iz slušanja mahalskih nagovaranja, može je naprosto imati ili nemati. Nakon svega, žao mi je što je tako mlada žena nema i nikad neće imati. Današnjim činom vandalizma od deklarativne predstavnice svih građana i nove budućnosti, pokazano je samo jedno - da 157 000 Srba nije napustilo Sarajevo, ne bi danas imao ko pričati o istoriji. Jer bi bili pod zemljom. Politike devedesetih godina očito još žive i kroz svaku priliku pokazuju svoju prepredenost i zube, ali sve je uzalud - istorijske činjenice su nepobitne i živjeće mnogo duže nego i ja i svi mi.

Istorijske činjenice ostaju, kao i sram kojim će biti obilježena buduća pokoljenja onih, koji za malo publiciteta pokazuju svu svoju nemoć, zlobu i izopačenost. Mi idemo dalje, sada još motivisaniji da na svakom koraku istaknemo istorijske, nepobitne činjenice i da sačuvamo naš narod od zla.

Ovim putem najavljujemo i nove table, koje će služiti kao putokazi ka Dobrovoljačkoj, gdje je muslimanska vojska mučki pobila 42 pripadnika JNA, 71 je ranjen, dok ih je 207 zarobljeno, ka Kazanima, gdje su muslimanski ekstremisti likvidirali i u jamu bacali tijela nedužnih civila, ka Silosu, logoru iz pakla u kojem je više od 600 srpskih civila prošlo kroz najstrašnije torture, fizička i psihička zlostavljanja, prebijanja i mučenja glađu, a 24 nije preživjelo i ka svim logorima, mučilištima i stratištima ovog naroda.

Dosta je bilo naših naivnih pokušaja za pomirenjem i razgovorom, dok ovakvi kao ona o čijim bijednim potezima danas region bruji, huškaju koga stignu protiv jednog cijelog naroda, trudeći se da, ako kako mogu, izbrišu naše postojanje i danas, kao i devededetih godina. 

Cijeli svijet će znati istinu, a ona će biti ispisana na svakom pedlju ove zemlje. Do granica koje ste se vi potrudili podebljati i istaknuti.

A evo za uspomenu, da vam se pojavi pred očima svaki put kad ugledate jednu od tabli - na fotografiji se nalazi jedan od 157 000, u trenutku napuštanja rodnog Sarajeva, na lokaciji gdje ste vi danas pokazali svu svoju nemoć i histeriju.

Kako radili, tako nam/vam Bog pomogao".

Пратите нас и путем Вибера