Porodica Brusojević

Mala Nikolija - prva beba rođena u Derventi u 2023. godini

  • Извор: АТВ
  • 11.01.2023. 19:27

Godina za porodicu Brusojević iz Dervente nije mogla ljepše da počne. Treće dijete u porodici, i prvo rođeno na području tog grada u ovoj godini, je njhova Nikolija. Na svijet je stigla 4. januara u dobojskom porodilištu. Već nakon dva dana pridružila se starijim bratu i sestri, koji su i izabrali ime.

“Naša želja ostvarena u ovoj godini 2023. Beba je bila teška 3.650 grama, dobila je 50 grama kad je izlazila iz bolnice inače bebe gube, ona je dobila voli da ručka“, kaže majka Marina Brusojević.

“Šta da vam kažem, srećan što sam postao po treći put otac. Hvala dragom Bogu sve je bilo kako treba“, poručuje otac Damjan Brusojević.

Zdrava trudnica, a onda i zdrava beba ponos su ljekarima. Derventske ginekologe raduje i to što duže vrijeme bilježe oko 200 poroda godišnje.

"Svi mladi kao odlaze. Međutim, mi uvijek imamo neki broj  trudnica koji nama uliva nadu da mi ovdje imamo nekakvu budućnost“, kaže Biljana Nenadić, ginekolog akušer Doma zdravlja Derventa.

A u budućnost i natalitet se ulaže. Iz derventskog budžeta se izdvajaju značajna sredstva u te svrhe. 

“Oko 1,8 miliona ovaj relativno skromni budžet namijeni i potroši, za sve od ovog dana kad se prva beba rodi pa za svaku novorođenu bebu, pa za sve blizance, trojke, obdanište“, kaže gradonačelnik Dervente Milorad Simić.

Za prvu bebu rođenu u ovoj godini stigli su zlatnik i pokloni. Uz pomoć grada ne izostaje ni podrška ukućana. Uz roditelje, sedmogodišnju Anastasiju i četiri godine mlađeg Nikolu o bebi brine i Marinina majka.

Тагови:
  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:15 Емисија: Народ Прича (Р)

    Ауторска путописно-репортажна емисија новинарке Биљане Стокић, откриће вам шта срце народа прича о Српској, о традицији и историји наших градова и села, о њиховој свакодневици и борби за очување правих вриједности, марљивом раду, вјери, и љубави према њиховој и нашој, отаџбини.

  • 12:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:55 Емисија: Тет а тет са Татјаном Трнинић (Р)

    Врата састанака у четири ока отварамо само због вас!

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина