Туристичка рута

"Мали туристи" обишли Приједор

  • Извор: АТВ
  • 16.04.2024. 19:45

Кино, Позориште, Музеј и остале знаменитости града Приједора обишли су малишани приједорских предшколских установа. У вожњи возићем док су посматрали град нашој екипи открили су шта им је привукло највећу пажњу.

''Видио сам филм и видио сам књиге и тако то'', каже Реља.

Питали смо Петра шта је њему било најзанимљивије што је данас видио  „Кино“,“ Шта сте тамо гледали?“,“ Пепа Прасе''

''Како вам изгледа све ово данас? „Лијепо.“ „Шта је најљепше што си ти видјела данас?“, „Што смо ишли код мог друга Слободана у општину и што смо добили све поклоне'', кажу Софија и Лана.

Све ово реализује се кроз пројекат ''Мали туристи'' који организује Туристичка организација града Приједора. Обезбиједили су и водича ''Шеширџију'' који је био задужен да малишанима представи град.

''Крећемо са Музејом и библиотеком мада јесте то њима мање занимљиво, али то је дио културе и онда даље мурали, Галерија, црква, ватрогасци, школе и тако даље'', рекла је Марија Марјановић, водич.

''И ове године око 200 малишана ће на један занимљив начин да се упозна са културним насљеђем, као и свим знаменитостима на један занимљив, динамичан начин'', навела је Дијана Араманда, директор Туристичке организације Приједор.

Пројекат ''Мали туристи'' у граду на Сани реализује се од 2015.године.

Пратите нас и путем Вибера

  • 20:30 На ивици терена

    На ивици терена

  • 21:00 Емисија: Ћирилица

    Ауторска емисија Миломира Марића.

  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм