Bolnica zadužena za idejni projekat

Ministarstvo: Preduzete mjere za trajno rješenje problema prijedorske bolnice

  • Извор: СРНА
  • 16.06.2023. 19:03

Ministarstvo zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske upoznato je o potrebi rekonstrukcije ili izgradnje novog objekta Bolnice "Dr Mladen Stojanović" u Prijedoru i preduzeti su koraci ka trajnom rješavanju ovog problema, rečeno je Srni u ministarstvu, nakon što su predstavnici sindikata pozvali nadležne da ispune obećanje o rekonstrukciji zgrade te zdravstvene ustanove.

Iz Ministarstva podsjećaju da je 21. septembra prošle godine Vlada Republike Srpske prihvatila informaciju o inicijativi Bolnice u Prijedoru za pokretanje aktivnosti za realizaciju projekta "Modernizacija Bolnice `Dr Mladen Stojanović` - sanacija i rekonstrukcija postojećeg objekta C, objekta psihijatrije, izgradnja novog objekta za proširenje postojećih kapaciteta i nabavka nove medicinske i nemedicinske opreme".

Prema navedenom zaključku Vlade Republike Srpske, Bolnica je zadužena da izradi idejni projekat.

Kako navode iz Ministarstva zdravlja prethodno su pismenim putem detaljno obavijestili Bolnicu o potrebnim procedurama i aktivnostima u rješavanju eventualne rekonstrukcije ili izgradnje nove bolnice, sa svim nabrojanim koracima koje je potrebno preduzeti radi trajnog rješenja, te očekuju da Bolnica izvijesti Ministarstvo o preduzetim koracima.

Ministarstvo zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske podjeća da su krajem maja zaprimili obavijest od rukovodstva te bolnice i sindikalne organizacije u kojem je naveden problem dotrajalog krova, a u kojem se spominje i incident koji se desio petnaest dana ranije sa prodorom vode u elektroormar, što je, kako je navedeno u dopisu bolnice, intervencijom portira sanirano.

Ministarstvo zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske podsjeća na dužnost rukovodstva zdravstvene ustanove da organizuje rad i obezbijedi kontinuitet u pružanju zdravstvene zaštite za pacijente.

Sindikati Bolnice "Dr Mladen Stojanović" Prijedor pozvali su danas Ministarstvo zdravlja i socijalne zaštite, Vladu i predsjednika Republike Srpske da ispune obećanje da će se rekonstruisati zgrada ove zdravstvene ustanove koja ima regionalni karakter i pokriva oko 150.000 osiguranika.

Predsjednik Strukovnog sinidkata medicinskih sestara i tehničara Ivana Davidović rekla je da je ovo apel radnika da se ispuni obećanja, podsjetivši da je požar u operacionoj sali u maju pokazao koliki je rizik prokišnjavanja, da za vrijeme svih većih padavina poplavi suteren i da ne rade kotlovi za grijanje.

Predsjednik Udružene sindikalne organizacije doktora medicine i medicinskih sestara i tehničara bolnice "Dr Mladen Stojanović" Davor Hrnić naveo je da je hitna rekonstrukcija neophodna. "Pacijenti trpe, mi trpimo. Mi smo pri kraju mogućnosti i nešto se hitno mora uraditi", rekao je Hrnić.

Direktor bolnice Andrija Vukotić rekao je Srni da je polovinom maja zbog obilnih padavina prodrla voda u elektro-ormar, što je izazvalo požar. "Do prodora vode je došlo usljed dotrajalosti krova koji prokišnjava već 20 godina. Požar je brzom intervencijom našeg zaposlenog vatrogasca - portira brzo ugašen, a o svemu je obaviješteno Ministrarstvo zdravlja 26. maja", naveo je Vukotić.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 14:15 Филм: Живи били, па видјели (Р) (12+)

    'Филм: Живи били, па видјели (Р) (12+)

  • 16:00 Емисија: По свијету са Робертом Дацешином (Р)

    Путујте по свијету са Робертом Дацешином, јер ће вам се апетити за путовањем и свим бисерима које оно нуди сигурно повећати.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 16:40 Серија: Љубавни залогаји(12+) (Р)

    ’Љубавни залогај’ узбудљива је авантура два пријатеља Џонија и Шукија који на Дорћолу отварају ресторан ’на црно’, а који носи исти назив као и нови симпатични ситком.

  • 17:00 Серија: Вода у праху (Р) (12+)

    Напета португалско-галицијска серија 'Вода у праху' стиже у наш програм и можемо само рећи - из епизоде у епизоду напетост ће расти до усијања!