Luka Cicović

“Mladi Istočnog Sarajeva podržavaju Ćosića i postavljanje tabli”

  • Извор: СРНА
  • 03.07.2023. 21:08

Mladi Istočnog Sarajeva podržavaju gradonačelnika Ljubišu Ćosića i postavljanje tabli sa natpisom da je to grad 157.000 Srba koji su morali napustiti Sarajevo, u kojem se sada bune jer ih činjenice bole, izjavio je član Glavnog odbora SNSD-a Luka Cicović.

Cicović je istakao da političko Sarajevo na svakom koraku priča o navodnoj multietničnosti tog grada, a sa druge strane gdje god može vrši satanizaciju Srba, pogotovo nekadašnjih stanovnika srpske nacionalnosti.

Prema njegovim riječima, to je politika dvostrukih aršina, jer navodno pozivaju na dijalog, ali su slijepi na činjenice, pričaju o zajedništvu, a raspiruju mržnju.

"Dajemo apsolutnu podršku gradonačelniku Istočnog Sarajeva i postavljanju tabli na nekoliko ulaza u Istočno Sarajevo. Koliko vidim, političko Sarajevo se buni, jer činjenice bole, a koliko čujem sprema se i tužba. Na ovaj način želim da se drage volje ponudim da i mene tuže", istakao je Ćosić.

Karićka podnijela prijave zbog tabli: Skandalozna joj istina koja je na njima ispisana

Karićka podnijela prijave zbog tabli: Skandalozna joj istina koja je na njima ispisana

Cicović, koji je i odbornik u Skupštini grada Istočno Sarajevo, kaže da to govori kao građanin Istočnog Sarajeva i opštine Pale i na osnovu onoga što čuje od brojnih kolega, prijatelja i mnogih građana sa kojima je u svakodnevno kontaktu.

"Umjesto da se okrenemo privrednom razvoju na opštu korist, oni stalno igraju ulogu žrtve, a kad im se kao odgovor na to predstave činjenice oni kažu `to je izazivanje nacionalne, rasne i vjerske mržnje`. Dakle, pozivaju na dijalog u kojem mi treba da ćutimo", rekao je Cicović.

On je naveo da je Istočno Sarajevo grad 157.000 Srba koji su morali napustiti Sarajevo, ocijenivši da je taj broj sigurno veći jer su mnogi Srbi i tada slijepo vjerovali u bratstvo i jedinstvo, pa su se izjašnjavali kao jugosloveni.

Na šest ključnih ulaza u Istočno Sarajevo prije dva dana postavljene su table sa nazivom područja grada na srpskom i engleskom jeziku, na kojima je istaknuto da je 157.000 Srba moralo napustiti Sarajevo.

Potom je gradonačelnik Sarajeva Benjamina Karić podnijela krivičnu prijavu protiv gradonačelnika Istočnog Sarajeva Ljubiše Ćosića zbog "izazivanja ili raspirivanja nacionalne, rasne ili vjerske mržnje".

Пратите нас и путем Вибера