Источно Сарајево

Награђени најчитаоци дјечије библиотеке

  • Извор: АТВ
  • 02.10.2023. 19:53

Током љетњег распуста Искра Шошо је прочитала 27, а Викторија Рајак 20 књига. Овим бројем прочитаних књига, добиле прву награду у такмичењу Дјечије библиотеке у Источном Сарајеву „Љетњи најчиталац“. Такмичиле су се у категорији од првог до четвртог разреда основне школе.

"Ја сам овдје читала много прича. Ханс Кристијан Андерсен има баш пуно лијепих прича. Једна вила Хедер ми је најљепша вила од ових овдје што стоје и „Јежева кућица“ то ми је најљепша од Бранка Ћопића", каже Искра Шошо.

"Мислим да је битно да читају да науче што више ријечи, да буду образовани и да некако љепше проведу то вријеме, да не живе у неком свијету телефоне, него да замишљају те слике, да им ради машта", каже Викторија Рајак.

У такмичењу за највише прочитаних књига, учествовао је и Лазар Мрђајевић. У његовој категорији учествовали су ученици од шестог до деветог разреда, а он је освојио треће мјесто.

"Књига која ми се највише допала је ова овђе збирка Чали Боун, просто је добро штиво и јако ми се допада", каже Лазар Мрђајевић.

Матична библиотека се сваке године додатно труди да анимира дјецу, да што чешће долазе у библиотеку и да што више ради на промоцији читања као једне од активности којима ће уљепшти свој љетни распуст.

"Матична библиотека Источно Сарајево и ове године се труди да анимитра дјецу да што чешће долазе у библиотеку и трудимо се да што више радимо на промоцији читања, као једне од активности којима ће уљепштати свој љетњи распуст. Тако да смо организовали и ове године акцију “Љетњи најчиталац” на којој се одазвало 35 дјеце, а додијелили смо осам награда", каже Слађана Братић, библиотекар.

У Матичну библиотеку је учлањено око 3.000 малишана. Различиним радионицама, позајмљивањем књига и још мноштвом другог садржаја, дјецу успјешно окупља већ деценијама. Ове године, од 9. до 13. октобра биће и Дани отворених врата, када ће упис у Библиотку коштати пет КМ.

Пратите нас и путем Вибера

  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 14:15 Филм: Живи били, па видјели (Р) (12+)

    'Филм: Живи били, па видјели (Р) (12+)

  • 16:00 Емисија: По свијету са Робертом Дацешином (Р)

    Путујте по свијету са Робертом Дацешином, јер ће вам се апетити за путовањем и свим бисерима које оно нуди сигурно повећати.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 16:40 Серија: Љубавни залогаји(12+) (Р)

    ’Љубавни залогај’ узбудљива је авантура два пријатеља Џонија и Шукија који на Дорћолу отварају ресторан ’на црно’, а који носи исти назив као и нови симпатични ситком.

  • 17:00 Серија: Вода у праху (Р) (12+)

    Напета португалско-галицијска серија 'Вода у праху' стиже у наш програм и можемо само рећи - из епизоде у епизоду напетост ће расти до усијања!