Центар града, манастири, винарије

Најбоља туристичка година у Требињу

  • Извор: АТВ
  • 12.01.2024. 19:21

201.076 регистрованих ноћења - то је требињска цифра за прошлу годину.

Зато ће 2023. бити уписана златним словима у историји овдашњег туризма, каже за АТВ директорка Туристичке организације Мирјана Путица.

"Највећи број гостију који су остварили ноћења су гости из Србије са 52 одсто, затим из Турске са 19 одсто па Црна Гора, Грчка, Кина, Хрватска“, каже директор Туристичке организације Требиње Мирјана Путица.

Центар града, манастири, винарије и у прошлој години били су занимљиви гостима. Ипак највише их је привукао туристички комплекс Град Сунца. Тамо је било више од 100.000 посјетилаца. У комплексу свјесни колико значе туризму на југу.

"Сматрам да је то стварно један погон који је покренуо цијелу туристичку причу на овај начин, са повећаним бројем ноћења, са задржавањем  људи у Требињу“, каже Тамара Бодирога из хотела "Панорама“ у Граду Сунца.

Задржавали су се туристи и у хотелима у самом центру града. Хотелијери задовољни.

"Попуњеност капацитета је била одлучна, нисмо очекивали искрено толику попуњеност поготово у вансезонском периоду али испало је добро. Гости су били странци а у постсезони су били домаћи гости и Србија и Црна Гора“, каже Бранка Илић из хотела "Интегра“.

Прошлогодишња цифра за 11 одсто већа је од оне из 2022. године. Сви се надају да ће се тренд раста броја гостију наставити и у години која је тек почела.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови: