Posljedice na svakom koraku

Nevrijeme napravilo veliku štetu u Višegradu

  • Извор: АТВ
  • 04.06.2023. 19:17

Zbraja se šteta nakon nevremena u Višegradu. Posljedice se vide na svakom koraku. Mještani pojedinih naselja pričaju da je sve bilo pod vodom za 15-20 minuta. Već se vidi da će nekima štete biti velike.

"Evo vidite ova vikendica dole sva je otišla, unutra poplavljeno, sve rigips unutra, fasada otišla unutrašnja. Sve vani natopljena komplet građa, ne znam kada će se moći osušiti. Put odnijelo, podrum dolje mašine mi otišle, sve mi živo otišlo“, kaže jedan stanovnik.

"Meni nije napravilo neku štetu, sem što mi je ilo nanijelo i u garažu ušlo i one motorke mi poplavilo, trimere, košačice, ono što sam imao. Ali, eto, nadam se da tu neće biti neka velika šteta. U garažu je ušla nekih možda 15-20 cenata i u dvorište kuće“, dodao je drugi mještanin.

Pomoć je, kažu, brzo stigla. Uz mehanizaciju je spriječena još veća šteta.

"Prije svega, tu bih izdvojio HE Višegrad, komunalno preduzeće, Romanijaputevi, Vodovod, Civilna zaštita i Vatrogasna jedinica, kao i pojedinci koji su odmah prišli i pomogli. Imali smo, na svu sreću, jedno stanje gdje smo prošli bez žrtava. Materijalna šteta je velika“, rekao je načelnik opštine Višegrad Mladen Đurević.

Na terenu su ekipe koje vrše procjenu štete. Uputili su i zahtjev Republičkoj upravi civilne zaštite da svojom mehanizacijom pomogne kako bi se što prije sanirale posljedice nevremena.

Тагови: