Vlada Srpska

Novi dom za 16 porodica u tri hercegovačke opštine čije su kuće stradale u zemljotresu

  • Извор: АТВ
  • 04.05.2023. 15:41

Milion i četristo pet hiljada maraka potrebno je za stambeno zbrinjavanje 16 iseljenih porodica iz neuslovnih objekata nakon prošlogodišnjeg zemljotresa u opštinama Ljubinje, Berkovići i Bileća.

Naime, Vlada Republike Srpske se na današnjoj sjednici upoznala s Informacijom o procjeni potrebnih sredstava za izgradnju stambenih objekata oštećenih u zemljotresu na području opština ovih opština u ukupnom iznosu od 1.405.000 maraka.

U okviru ovog projekta biće izgrađeno devet stambenih objekata u opštini Berkovići u iznosu od 686.500 КM, jedan stambeni objekat u opštini Bileća u iznosu od 68.500,00 KM i višeporodični stambeni objekat sa šest stanova s vanjskim uređenjem u opštini Ljubinje, u iznosu od 650.000 KM.

Berkovići i Ljubinje još zbrajaju posljedice zemljotresa: Oštećeno svako peto domaćinstvo

Berkovići i Ljubinje još zbrajaju posljedice zemljotresa: Oštećeno svako peto domaćinstvo

Iz Vlade napominju da je direktor Republičkog sekretarijata za raseljena lica i migracije Davor Čordaš još prošle godine s načelnicima ovih opština potpisao sporazume o saradnji na realizaciji projekata izgradnje ovih stambenih objekata. 

Projektom će biti stambeno zbrinuto 16 porodica čiji su objekti oštećeni u zemljotresu u aprilu 2022. godine i nisu uslovni za stanovanje. 

Završen popis oštećenih objekata u Hercegovini: Ljubinje ostalo bez jedine banke

Završen popis oštećenih objekata u Hercegovini: Ljubinje ostalo bez jedine banke

"Zahvaljujući sredstvima Vlade Republike Srpske iseljenim porodicama će biti osigurano rješavanje stambenog pitanja u skladu sa standardima koji se primijenjuju u projektima koje implementira Sekretarijat iz oblasti stambenog zbrinjavanja", poručju iz Vlade Republike Srpske.

Pratite nas i putem Vibera

  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија

    ''''Серија

  • 11:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:15 Бизнис клуб (Р)

    Бизнис клуб (Р)