Vodostaj

Novi Grad: Očekuje se rast Une za 30 centimetara

  • Извор: СРНА
  • 16.05.2023. 22:01

Vodostaj rijeke Une u Novom Gradu je 514 centimetara, a tokom noći očekuje se porast za još 30 centimetara, te su na snazi vanredne mjere odbrane od poplava, rečeno je večeras na sjednici opštinskog Štaba za vanredne situacije.

Načelnik opštine Miroslav Drljača rekao je da su porastu vodostaji rijeka Une i Sane, te da su vrećama sa pijeskom zatvoreni otvori na keju pored rijeke Une.

"Jak pljusak u popodnevnim časovima je podzemne vode sa 70 centimetara podigao na 150 centimetara, te su na pojedinim lokacijama izbile podzemne vode", rekao je Drljača.

On je naveo da je najugroženiji dio kod Osnovne škole "Sveti Sava" gdje sutra neće biti nastave, dok će u ostalim školama ona biti održana.

Drljača je naveo da je u prekidu saobraćaj ne nekoliko lokalnih puteva, i ponovo na regionalnom putu u Suhači.

Novi Grad: Vanredne mjere, nema nastave u pojedinim školama

Novi Grad: Vanredne mjere, nema nastave u pojedinim školama

Od popodneva su angažovani radnici lokalnih preduzeća i ustanova koji će dežurati tokom noći, kao i sve nadležne službe.

Do sada su građani prijavili da je voda ušla u 27 stambenih i pomoćnih objekata.

Republička uprava Civilne zaštite uputila je u Novi Grad pumpe i timove koji pomažu lokalnim službama, a večeras je stigla još jedna veća pumpa i mašina za punjenje vreća pijeskom.

Vodostaj rijeke Sane je 548 centimetara, za 12 centimetara više od 18.00 časova, a vodostaj je od 18.00 časova porastao za 11 centimetara.