Козарска Дубица и Костајница

НПС даровао прехрамбено-хигијенске пакете организацији слијепих

  • 27.12.2023. 12:55

Народна партија Српске (НПС) даровала је 66 прехрамбено-хигијенских поклон пакета члановима Међуопштинске организације слијепих и слабовидих у Козарској Дубици и Костајници.

Поклон пакет вриједни су по 100 КМ, а у име свих чланова званичницима НПС-а захвалио је предсједник те организације Драгољуб Новаковић, који је истакао да је ова врста помоћи веома значајна уочи празника јер су чланови организације, слијепи и слабовиди људи, у великој мјери ослоњени на Центар за социјални рад, туђу његу и помоћ, помоћ за тјелесна оштећења и друге видове помоћи. 

"НПС нас је изненадио и обрадовао ове године и учинио једну велику мисију за наше чланове. Захваљујемо им се за све што су обећали јер су нам све учинили што смо тражили и испоштовали своја обећања“, рекао је Новаковић у изјави новинарима. 

Посланик НПС-а у Народној скупштини Републике Српске Драган Брдар рекао је да је НПС одлучио да помогне овом удружењу у рјешавању проблема са којим се сусрећу у свакодневном раду. 

"Преузели смо на себе један дио обавеза које ћемо ми рјешавати, договорили смо динамику рјешавања преузетих обавеза укључујући и финансијску консолидацију рада удружења, помоћ у гријању, превоз једног дјетета које путује у школу и подјелу пакета животних намирница коју смо извршили данас“, рекао је Брдар. 

Он је навео да предсједник странке, функционери и чланови НПС, као и привредници који желе и могу да помогну, на овај начин показују да су друштвено одговорни људи, спремни да помогну категорије становништва који из неког разлога не могу да обезбједе нормалну егзистенцију за себе и чланове своје породице. 

"Већ од данас радимо на формирању тима младих људи који ће у наредном периоду преузети одговорност за управљање  Козарском Дубицом и желим да поручим да наши суграђани више неће морати да брину за оне ствари које се негдје подразумијевају“, рекао је Брдар, додавши да ће доћи и до реализације значајних инфраструктурних пројеката који ће за циљ имати побољшање укупног амбијента и квалитета живота свих Дубичана. 

Посланик НПС-а у Народној скупштини Републике Српске Бобана Ћибић рекла је новинарима да овакве акције не треба посебно коментарисати, али да и ова активност доказује да НПС брине о сваком сегменту друштва, не само у Козарској Дубици, већ и у другим општинама Српске. 

"Поносна сам на начин на који дјелујемо и помажемо. Наставили смо да радимо и растемо и то смо доказали“, рекла је Ћибићева. 

Потпредсједник ОО НПС-а Козарска Дубица Марко Танкосић најавио је да ће у оквиру традиционалних активност НПС-а поводом божићних и новогодишњих празника бити подијељено 20 божићних печеница за људе у тежој социјалној ситуацији и даровано 255 пакетића за дјецу. 

"Приоритет политике НПС-а је социјална сигурност и брига о сваком човјеку и ми то свакодневно доказујемо нашим радом“, рекао је Танкосић. 

Из просторија Међуопштинске организације слијепих и слабовидих у Козарској Дубици данас су свим члановима тог удружења из Козарске Дубице и Костајнице, те свим грађанима упућене честитке и жеље поводом предстојећих празника, које се првенствено односе на добро здравље, успјех и међуљудску солидарност, поштовање и бригу коју треба показивати према суграђанима и ближњим у свакодневном животу. 

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    'Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Ова занимљива и узбудљива прича прати Дилан, младу дјевојку која своје снове мора да стави по страни и уда се за Барана, који би женидбом са њом прекинуо дугогодишњу крвну освету између њихових породица, Карабеј и Демир.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Наша Српска

    Наша Српска

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.