ATV

Хуманитарна вожња бициклима

Од Гацка до Тврдоша – ''Километри за Павла''

 • 18.11.2023. 12:24

Група рекреативаца из Гацка у сарадњи са Црвеним крстом данас је организовала хуманитарну вожњу бициклима под слоганом „Километри за Павла“. Двадесетак ентузијаста из Гацка и Требиња кренули су у 10 часова а придружити ће им се хуманитарци из Билеће и Требиња.

Акцију су подржали бициклистички клуб „Херцеговац“ из Билеће  те бициклистички клубови „Леотар“ и „Вучји зуб“ из Требиња.

„Господ види срца ваша и намјеру вашу. Увијек чините добра дјела и тиме показујете да сте хришћани“, рекао је, испраћујући их на пут, свештеник Саша Којовић.

Фонд

Фонд "Душа дјеце" уплатио новац за лијечење дјечака Огњена Дрљаче

Један од организатора хуманитарне вожње из Гацка Милан Гутовић је нагласио да је првобитна идеја била да се трка организује за Павлов рођендан, али временске прилике нису дозволиле, пише Радио Гацко.

„Вожња је прилагођена и онима који су у слабијој физичкој форми а циљ нам је да безбједно и без повреда стигнемо до Тврдоша. Позитивно смо изненађени куповином километара а Гацко је још једном показало да смо препознатљиви по хуманости“, рекао је Гутовић.

„Хтјели смо да спојимо спортску и хуману причу у једну. Вриједи се жртвовати и сви се осјећамо љепше ако можемо помоћи“, каже Миодраг Говедарица који је активно учествовао у организацији ове акције.

Дирљив тренутак: Новосадског учитеља десет генерација испратило у пензију

Дирљив тренутак: Новосадског учитеља десет генерација испратило у пензију

Павле Шушић из Гацка  је најмлађи бициклиста у данашњој вожњи и није имао дилему да без обзира на временске услове буде дио хуманитарне екипе.

Александар Спаић, члан бициклистичког клубе „Вучји зуб“ из Требиња је рекао да су се радо одазвали на позив организатора.

Хуманитарном вожњом се настављају акције за помоћ у лијечењу нашег суграђанина Павла Миловића. Већ наредне седмице ће се одржати хуманитарни концерт КУД-а „Зеленгора“.


(Фото: Радио Гацко)

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
 • 10:00 Телетрговина

  Телетрговина

 • 10:15 Ловачки савети

  ТВ серијал "Ловачки савети" се бави саветима за ловце и оне који би то да постану.

 • 10:40 Телетрговина

  Телетрговина

 • 10:55 Серија: Величанствени вијек: Косем (12+)

  Тридесет седам година од смрти Сулејмана Величанственог започиње запањујућа прича о владарици Османског Царства Махпеyкер Кöсем Султан.

 • 11:40 Телетрговина

  Телетрговина

 • 11:55 Вијести

  Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.