Хуманитарна вожња бициклима

Од Гацка до Тврдоша – ''Километри за Павла''

  • 18.11.2023. 12:24

Група рекреативаца из Гацка у сарадњи са Црвеним крстом данас је организовала хуманитарну вожњу бициклима под слоганом „Километри за Павла“. Двадесетак ентузијаста из Гацка и Требиња кренули су у 10 часова а придружити ће им се хуманитарци из Билеће и Требиња.

Акцију су подржали бициклистички клуб „Херцеговац“ из Билеће  те бициклистички клубови „Леотар“ и „Вучји зуб“ из Требиња.

„Господ види срца ваша и намјеру вашу. Увијек чините добра дјела и тиме показујете да сте хришћани“, рекао је, испраћујући их на пут, свештеник Саша Којовић.

Фонд

Фонд "Душа дјеце" уплатио новац за лијечење дјечака Огњена Дрљаче

Један од организатора хуманитарне вожње из Гацка Милан Гутовић је нагласио да је првобитна идеја била да се трка организује за Павлов рођендан, али временске прилике нису дозволиле, пише Радио Гацко.

„Вожња је прилагођена и онима који су у слабијој физичкој форми а циљ нам је да безбједно и без повреда стигнемо до Тврдоша. Позитивно смо изненађени куповином километара а Гацко је још једном показало да смо препознатљиви по хуманости“, рекао је Гутовић.

„Хтјели смо да спојимо спортску и хуману причу у једну. Вриједи се жртвовати и сви се осјећамо љепше ако можемо помоћи“, каже Миодраг Говедарица који је активно учествовао у организацији ове акције.

Дирљив тренутак: Новосадског учитеља десет генерација испратило у пензију

Дирљив тренутак: Новосадског учитеља десет генерација испратило у пензију

Павле Шушић из Гацка  је најмлађи бициклиста у данашњој вожњи и није имао дилему да без обзира на временске услове буде дио хуманитарне екипе.

Александар Спаић, члан бициклистичког клубе „Вучји зуб“ из Требиња је рекао да су се радо одазвали на позив организатора.

Хуманитарном вожњом се настављају акције за помоћ у лијечењу нашег суграђанина Павла Миловића. Већ наредне седмице ће се одржати хуманитарни концерт КУД-а „Зеленгора“.


(Фото: Радио Гацко)

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 14:15 Филм: Живи били, па видјели (Р) (12+)

    'Филм: Живи били, па видјели (Р) (12+)

  • 16:00 Емисија: По свијету са Робертом Дацешином (Р)

    Путујте по свијету са Робертом Дацешином, јер ће вам се апетити за путовањем и свим бисерима које оно нуди сигурно повећати.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 16:40 Серија: Љубавни залогаји(12+) (Р)

    ’Љубавни залогај’ узбудљива је авантура два пријатеља Џонија и Шукија који на Дорћолу отварају ресторан ’на црно’, а који носи исти назив као и нови симпатични ситком.

  • 17:00 Серија: Вода у праху (Р) (12+)

    Напета португалско-галицијска серија 'Вода у праху' стиже у наш програм и можемо само рећи - из епизоде у епизоду напетост ће расти до усијања!