Organizovan ručak

Opština Prnjavor nagradila radnike komunalnih preduzeća sa 500 KM

  • Извор: СРНА
  • 05.01.2023. 13:01

Načelnik opštine Prnjavor, Darko Tomaš, uručio je po 500 KM za 39 radnika komunalnih preduzeća "Park" i "Vodovod" koji rade fizičke poslove na otvorenom.

Tomaš, koji je za ove radnike organizovao radni ručak, rekao je da oni rade težak i odgovoran posao koji ne poznaje godišnja doba, praznike, vikende, slobodne dane.

– Njihov posao je na otvorenom i moraju pravovremeno rješavati probleme kad se pojave. Želja nam je bila da radnim ručkom na simboličan način sa po 500 KM nagradimo iz KP „Park“ 29 radnika, a iz „Vodovoda“ njih deset – rekao je Tomaš u izjavi novinarima.

On je napomenuo da su u opštini zadovoljni pruženim komunalnim uslugama imajući u vidu uslove u kojima rade, kao i da je za pohvalu što se komunalni problemi rješavaju u razumnim rokovima, a grad je čist i uredan.

– Cijena komunalnih usluga u Prnjavoru nije ekonomska, ova preduzeća zbog toga nose teret socijalne odgovornosti, pa i finansijska situacija u njima nije onakva kakva bi trebalo da bude. Do određenih korekcija će morati doći, za koje vjerujemo da će građani imati razumijevanja – pojasnio je Tomaš. 

Direktor Komunalnog preduzeća “Park” iz Prnjavora, Dragana Nježić, rekla je da ovo preduzeće nastoji grad održati čistim i urednim, u skladu sa raspoloživim kadrovima, mašinama i vozilima.

– U našem preduzeću trenutno imamo 65 radnika. U ovoj godini planiramo proširenje voznog parka kako bi usluga bila kvalitetnija i bolja, a radnici imali organizovaniji rad – rekla je Nježićeva.

Direktor Komunalnog preduzeća “Vodovod”, Ljubiša Sibinčić, naveo je da je prošla godina bila puna izazova, ali da su planirani radovi uspješno završeni i da se dosta radilo na proširenju vodovodne mreže, kao i održavanju postojeće kanalizacione i vodovodne mreže.

Sibinčić je istakao da će se preduzeće, ako ne dođe do povećanja sadašnjih cijena za isporuku vode, naći u nezavidnoj situaciji jer su poskupjeli električna energija, gorivo i materijal koji koriste pri radu, a dodatni problem se pojavio otvaranjem tržišta rada u Zapadnoj Evropi i velikim odlivom radne snage.

– Ukoliko ne budemo podizali cijenu rada i povećavali plate zaposlenima doći ćemo u situaciju da ćemo izgubiti sposobne radnike. Nadam se da do toga neće doći i da će nam ova godina biti uspješnija od prethodne – rekao je Sibinčić.

Radnik Vukman Glavendekić, koji je u “Parku” zaposlen već 15 godina, zahvalio je načelniku Tomašu za prijem i pokazanu podršku radnicima komunalnih preduzeća.

– Ovo nismo očekivali i sve nas raduje što je naš rad prepoznat – istakao je Glavendekić.

(Foto: SRNA)


Тагови:
  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Емисија: Енерго клуб

    Релевантне актуелности из области производње електричне енергије.

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.