Dug spisak

Opštinska uprava Teslić duguje na sve strane

  • Извор: АТВ
  • 17.06.2023. 19:14

Opština Teslić duguje studentima, poljoprivrednicima, sportskim kolektivima, udruženjima, dobavljačima. Dug je spisak onih koji tvrde da čekaju na isplatu. Da su narodu dužni, ne demantuju ni u Opštinskoj upravi.

"U skladu sa zakonskom regulativom sve isplate iz budžeta opštine Teslić se isplaćuju po prioritetima i u skladu sa prilivom u Budžet opštine Teslić“, kažu iz Opštinske uprave Teslić.

I tako dok narod čeka da dođe na listu prioriteta, obaveze se nižu. A nižu se i obaveze opštine Teslić. 

"Da je stanje u opštinskom budžetu blago rečeno katastrofalno. I to je jedina prava istina. Ja u rukama imam jedan dokument - Izvještaj o izvršenju budžeta za 2022. godinu iz kojeg može da se vidi da je naš budžet ukupno na dan 31.12., ako uzmemo u obzir i dugoročne i kratkoročne obaveze, zadužen nešto preko 27 i po miliona“, kaže Dalibor Panić iz OO SNSD-a Teslić.

I to su zvanični podaci iz opštine od prije šest mjeseci. Nove smo tražili, zaključno sa 1. junom, ali nam te podatke Opštinska uprava Teslić nije dostavila. Kažu, nisu stigli. Oni možda ne stižu, ali zato stiže Milan Kasapović, narodni poslanik i predsjednik teslićkog SDS-a, i to da se pohvali - Teslić nije najgori. 

"Jedna od lokalnih zajednica koja je najmanje zadužena. Zakonski je dozvoljeno da 18 odsto budžeta lokalne zajednice bude moguće zaduženje. Čak ima lokalnih zajednica koje su zadužene i preko tog procenta što ministarstvo najbolje zna. A Teslić je trenutno 10 odsto“, kaže narodni poslanik u Narodnojs skupštini Republike Srpske Milan Kasapović.

Ipak, sve su prilike, Teslićani imaju razloga za brigu. A najviše ih je zabrinula informacija sa posljednje sjednice lokalnog parlamenta. 

"Smanjenje priliva po osnovu PDV-a kao i finansiranje infrastrukturnih  projekata, koji su se trebali finansirati od strane EIB-a, je ugrozilo tekuću likvidnost budžeta Opštine Teslić“, stoji u dokumentu.

Osim da je ugrožena tekuća likvidnost budžeta, u Opštinskoj upravi, tu su, između ostalog naveli - ukoliko se priliv po osnovu PDV-a ne stabilizuje, biće prinuđeni na rebalans. I to naniže za oko tri miliona maraka.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 16:40 Серија: Љубавни залогаји(12+) (Р)

    ’Љубавни залогај’ узбудљива је авантура два пријатеља Џонија и Шукија који на Дорћолу отварају ресторан ’на црно’, а који носи исти назив као и нови симпатични ситком.

  • 17:00 Серија: Насљедници (Р) (12+)

    ''Данска серија 'Насљедници', отвара причу о породици познате и ексцентричне умјетнице, Веронике, која након смрти своју дјецу ставља на велики испит живота.

  • 17:50 Емисија: На ивици терена (Р)

    Наши 'златни момци' Андреј Кнежевић и Иван Драгичевић упознаће вас са искуствима играча, њиховим циљевима, жељама, и приближити вам живот великих српских спортиста који су се већ уписали у историју највећих европских клубова.

  • 18:20 Емисија: Путуј, пробај, заволи са Лазаром (Р)

    Емисија: Путуј, пробај, заволи са Лазаром (Р)

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.