Građani protiv opoziva

Petrović ostaje gradonačelnik Bijeljine

  • Извор: АТВ
  • 20.03.2023. 19:03

Ljubiša Petrović ostaje gradonačelnik Bijeljine. Protiv opoziva glasalo je 32.293 građana. Preliminarne rezultate objavila je Komisija ali su se požalili i da su radili pod velikim pritiskom i opstrukcijama ali i da je bez obzira na to sve je urađeno po Zakonu.

"Prema rezultatima ove komisije, prvim preliminarnim i nepotpunim , za opoziv je glasalo 14 953 , a protiv opoziva 32 293. Ukupno vežećih 47 246. Komisija je radila pod punim pritiskom i uz opstrukciju gradonačelnika i Gradsek uprave. Komisija se držala Zakona i propisa koji se primjenjuju za ovaj postupak opoziva", kaže predsjednik Komisije za sprovođenje opoziva Dijana Savić Božić.

Iako su se i prije opoziva na rezultate žalilu u SDS-ovom taboru sada se ne bune. Konačno su upisali jednu pobjedu pa sada imaju velike planove. Odmah su zatražili raspuštanje Skupštine grada i ostavke svih. 

O tome odluku donosi Vlada i Narodna skupština, bespredmetno je o tome i pričati kažu u koaliciji "Pokrenimo Bijeljinu". Rezultate su prihvatili, kažu poštuju volju naroda. O tome da li bi neko trebalo da snosi odgovornost za rezultate kažu, odlučiće predsjenik stranke. 

"Mi ćemo naravno poštovati volju građana Semberije i Bijeljine. U prethodnom periodu mi smo odradili kampanju onako kako smo odradili. Kao što je i logično u politici postoje i pobjede i porazi, ovoga puta mi smo poraženi i čestitamo drugoj strani, građani su se demokratski na referendumu i izjasnili. Da li će biti promjena to morate pitati predsjednika Milorada Dodika, predsjednika SNSD-a", kaže Miroslav Milovanović, predsjednik GO SNSD-a Bijeljina.

Rezultati opoziva mogli bi da naprave promjene i u opoziciji. Iako su na slavlje U SDS stigli brojni opozicinari, upadljivo je bilo da je i ovo prošlo bez Jelene Trivić.

  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:15 Емисија: Путуј, пробај, заволи (Р)

    ''Емисија: Путуј, пробај, заволи (Р)

  • 12:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:55 Емисија: На ивици терена (Р)

    ''Емисија: На ивици терена (Р)

  • 13:30 Емисија: Аграр (Р)

    ''Емисија: Аграр (Р)

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.