"Бранимо Српску“

Порука са митинга у Прњавору: "Немају одговор на народ“

  • Извор: АТВ
  • 23.11.2023. 21:23

У Прњавору је вечерас у крцатој Спортској дворани Основне школе "Никола Тесла“ одржан народни митинг "Бранимо Српску“.

Са митинга је отишла снажна порука заједништва, јединства и воље да се легално и легитимно изабране институције Републике Српске одбране од све учесталијих напада.

У дворану у којој је митинг одржаван слила се маса људи који су дошли да одлучно бране Републику Српску. Кажу, не дају институције, не дају предсједника и не треба им неки лажни високи представник.

Како би подржали Републику Српску, њене институције и предсједника, у Прњавор су стигли и највиши званичници Републике Српске али и српски представници у заједничким институцијама БиХ.

Народном митингу "Бранимо Српску“ у Прњавору присуствовао је и предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић.

"Ово је одговор народа на све оно што се дешава у Републици Српској у смислу притисака на Српску. Видите да сваки дан из другог ентитета долазе тешке изјаве а нема никакве реакције. Када ми кажемо да желимо да бранимо институције, да кажемо 'немојте нас гонити из БиХ, дозволите нам да овдје у миру заједно живимо, да се договарамо о будућности ове земње' онда се то тумачли као сецесија и ми смо као неки 'лоши момци'“, рекао је предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић.

Вишковић је захвалио грађанима Прњавора и поручио да је њихов долазак најопаснија порука за странце.

"Немају одговор на народ. Могу да санкционишу мене или неког другог, али не могу народ“, рекао је Вишковић у Прњавору.

Први човјек Прњавора, дарко Томаш, рекао је да је Прњавор, као и многи други градови Републике Српске, послао јасну поруку да смо уз институције Републике Српске и предсједника Републике.

"Чињеница је да је Дејтонски споразум дефинисао ствари као што је имовина, избор предсједника и ту су јасне ствари - ту је црвена линија преко које неће прећи нико од грађана. Зато и јесмо овдје вечерас да дамо подршку, да кажемо да не дамо ни наше институције ни нашу имовину ни нашу Републику“, поручио је Томаш.

Народни посланик у Народној скупштини Републике Српске Дарко Бањац рекао је на народном скупу "Бранимо Српску" у Прњавору да српски народ који се изборио за своју слободу неће дозволити да му право на избор институција и предсједника намеће неко други.

"Републику Српску су створили најбољи синови овог народа, на нама је да је сада одбранимо тако што ћемо се борити за право да бирамо своје институције, свог предсједника", рекао је Бањац.

Он је истакао да народ Републике Српске не смије изгубити себе, своју традицију и обичаје, свој идентитет.

"Народ који се борио за своју слободу неће дозволити да му неко други намеће предсједника, неће изабрати да катастарски лист за своју имовину и дједовину вади у Сарајеву, народ који има традицију и обичаје неће дозволити да постоје `родитељ један` и `родитељ два`. Српски народ спреман је да брани Републику Српску, своје институције и људе које је изабрао", рекао је Бањац.

Народном митингу "Бранимо Српску“ у Прњавору присуствовали су и предсједник Народне скупштине Републике Српске Ненад Стевандић, министар енергетике и рударства Српске Петар Ђокић, министар здравља и социјалне заштите Ален Шеранић, министар пољопривреде, шумарства и водопривреде Саво Минић, министар за научнотехнолошки развој и високо образовање Жељко Будимир, министар финансија Српске Зора Видовић, министар финансија и трезора у Савјету министара БиХ Срђан Амиџић, те лидер НПС-а Дарко Бањац.

Пратите нас и путем Вибера

  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 14:15 Серија: Ко те шиша (Р)

    ''Хумористична хрватска серија 'Ко те шиша' прати Жигмунда, власника старомодног фризерског салона 'Салон за господу' и Божицу, власницу модерног салона за даме 'Колет', који се налазе један прекопута, на једном загребачком тргу, а дијели их само кафаница 'При Таубеку'.

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    '''' 'Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?