Kod gradonačelnika

Prijem za najbolje dobojske osnovce i srednjoškolce

  • Извор: АТВ
  • 19.06.2023. 19:43

Od početka do kraja školovanja u njihovim svjedočanstvima su upisivane samo petice. Marljivim radom do Vukove diplome stiglo je 18 srednjoškolaca i 26 dobojskih osnovaca. Put nije bilo lak, ali trud se, kažu, isplatio.

“Najteže je bilo održavati sve te rezultate. To nije ni najmanje lako kako se čini, treba dosta truda i zalaganja“, kaže Jelena Blagojević iz OŠ Vuk Karadžić.

“Nije mi toliko ta diploma bitna koliko zbog mene, uvijek mi je škola bila na prvom mjestu“, kaže učenica Gimnazije “Jovan Dučić” u Doboju Selena Dimitrijević.

Stečeno znanje, kaže, biće dobra podloga za dalje školovanje. Prosjek će im, nadaju se, omogućiti da upišu željene škole i fakulete. 

“Dalje sam planirao eletro-tehničku školu, smjer informacionih tehnologija“, rekao je Aksentije Ostojić iz OŠ Radoje Dokanović u Osječanima.

“Svoje školovanje planiram nastaviti na Filozofskom fakultetu u Novom Sadu, smjer komunikologija i odnosi s javnošću“, rekla je Ana Kurtinović, iz dobojske Ekonomske škole.

Oni su budućnost grada i Srpske, kaže gradonačelnik Doboja. Prijem u Gradskoj upravi dio je podrške lokalne vlasti. 

“Dajemo im punu podršku da nastave u svom školovanju i to je ono što uvijek govorimo - njihovo znanje, njihove Vukove diplome, niko im ne može uzeti to je ono što su oni sticali sve ove godine”, kaže gradonačelnik Doboja Boris Jerinić. 

Knjigom, cvijetom, i sa po 200 maraka nagrađen je učenički trud. Njihova imena naći će se i na bilbordima, kako bi ih upoznali i sugrađani.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови: