"Воде Српске"

Привремено кориштење земљишта ради регулације Милошевице

  • Извор: СРНА
  • 11.04.2024. 11:53

"Воде Републике Српске" привремено користе земљиште више власника и посједника ради реализације пројекта регулације ријеке Милошевице у Приједору, а за евентуалну штету насталу због проласка грађевинских машина и камиона новчана накнада се потражује од града, објавила је Градска управа.

Градска управа Приједор преноси појашњење "Вода" да привремено користе земљиште јер лично достављање информације није успјело усљед непознате или нетачне адресе појединаца или непознатих насљедника.

Како су навели, Законом о водама прописано да је власник односно корисник земљишта дужан допустити прелаз преко земљишта овлаштенима за извођење радова на изградњи, реконструкцији или одржавању водних објеката или постројења.

Миловановић: Одбрана од поплава неупоредиво боља

Миловановић: Одбрана од поплава неупоредиво боља

"Након завршених радова, за евентуалну насталу штету посједници и власници земљишта које је кориштено за прелазак грађевинских машина и камиона имају право на потраживање новчане накнаде од града Приједора, чија је обавеза рјешавање свих имовинско-правних односа", наводи се у саопштењу.

У оквиру пројекта мјера заштите од поплава у Републици Српској врши се регулација ријеке Милошевице, што се финансира средствима Европске инвестиционе банке, а радове изводе "Приједорпутеви" од 3. априла прошле године.

Пратите нас и путем Вибера