"Воде Српске"

Миловановић: Одбрана од поплава неупоредиво боља

  • Извор: СРНА
  • 10.04.2024. 13:10

Одбрана од поплаве сада је на неупоредивом бољем нивоу, захваљујући Влади Републике Српске која је у протеклих 10 година уложила више од 250 милиона КМ у санацију постојећих и изградњу нових објеката, од чега око 57 милиона КМ на подручју Бијељине, изјавио је директор предузећа "Воде Српске" Мирослав Миловановић.

Миловановић, који је данас са директором Јединице за координацију пољопривредних пројеката при Министарству пољопривреде, шумарства и водопривреде Српске Стефаном Митровићем, рекао је да је сада у односу на ситуацију од 2010. и поплава 2014. године, стање одбране од поплаве на неупоредиво вишем нивоу, као и безбједност грађана, те захвалио је Влади Српске за улагања.

Митровић оцијенио да радови добро напредују и изразио очекивање да ће посао на првој дионици бити завршен до краја године.

Шобот: Нисам имао право да одбијем овакву прилику

Шобот: Нисам имао право да одбијем овакву прилику

"Ова локација у Црњелову је можда најважнија за Семберију јер рјешавамо питање главног ободног канала, чија је укупна дужина 7,5 километара. Сада радимо прву фазу, дужине око два километра, а имамо веома доброг извођача и радови напредују", рекао је Митровић новинарима.

Митровић је рекао да је санација главног ободног канала на Сави у Црњелову велики регионални пројекат "Сава-Дрина" који се финансира заједно са Свјетском банком, те да је прва фаза вриједна 30 милиона евра и да се реализује на комплетном сливу Саве и Дрине.

Иванићу одговарају наметања: Опозиција не треба да иде на изборе по Изборном закону Српске

Иванићу одговарају наметања: Опозиција не треба да иде на изборе по Изборном закону Српске

Драган Сарић, из бијељинског предузећа "Хигра" које је извођач радова, рекао је да су радови почели у новембру 2023. године, те да је крај прве фазе планиран за децембар ове године.

"У овој фази треба да се реализују радови у дужини од 2,5 километара", додао је Сарић.

Пратите нас и путем Вибера

  • 20:30 На ивици терена

    На ивици терена

  • 21:00 Емисија: Ћирилица

    Ауторска емисија Миломира Марића.

  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм