"Vode Srpske"

Milovanović: Odbrana od poplava neuporedivo bolja

  • Izvor: SRNA
  • 10.04.2024. 13:10

Odbrana od poplave sada je na neuporedivom boljem nivou, zahvaljujući Vladi Republike Srpske koja je u proteklih 10 godina uložila više od 250 miliona KM u sanaciju postojećih i izgradnju novih objekata, od čega oko 57 miliona KM na području Bijeljine, izjavio je direktor preduzeća "Vode Srpske" Miroslav Milovanović.

Milovanović, koji je danas sa direktorom Jedinice za koordinaciju poljoprivrednih projekata pri Ministarstvu poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Srpske Stefanom Mitrovićem, rekao je da je sada u odnosu na situaciju od 2010. i poplava 2014. godine, stanje odbrane od poplave na neuporedivo višem nivou, kao i bezbjednost građana, te zahvalio je Vladi Srpske za ulaganja.

Mitrović ocijenio da radovi dobro napreduju i izrazio očekivanje da će posao na prvoj dionici biti završen do kraja godine.

Šobot: Nisam imao pravo da odbijem ovakvu priliku

Šobot: Nisam imao pravo da odbijem ovakvu priliku

"Ova lokacija u Crnjelovu je možda najvažnija za Semberiju jer rješavamo pitanje glavnog obodnog kanala, čija je ukupna dužina 7,5 kilometara. Sada radimo prvu fazu, dužine oko dva kilometra, a imamo veoma dobrog izvođača i radovi napreduju", rekao je Mitrović novinarima.

Mitrović je rekao da je sanacija glavnog obodnog kanala na Savi u Crnjelovu veliki regionalni projekat "Sava-Drina" koji se finansira zajedno sa Svjetskom bankom, te da je prva faza vrijedna 30 miliona evra i da se realizuje na kompletnom slivu Save i Drine.

Ivaniću odgovaraju nametanja: Opozicija ne treba da ide na izbore po Izbornom zakonu Srpske

Ivaniću odgovaraju nametanja: Opozicija ne treba da ide na izbore po Izbornom zakonu Srpske

Dragan Sarić, iz bijeljinskog preduzeća "Higra" koje je izvođač radova, rekao je da su radovi počeli u novembru 2023. godine, te da je kraj prve faze planiran za decembar ove godine.

"U ovoj fazi treba da se realizuju radovi u dužini od 2,5 kilometara", dodao je Sarić.

Pratite nas i putem Vibera