Još jedna neprospavana noć

Propali usjevi, poplavljene parcele, neprohodni putevi u Priječanima

  • Извор: АТВ
  • 30.05.2023. 19:16

Voda u dvorištu, fekalije na ulici, poplavljeni zasadi i parcele. Sa tim se bore godinama mještani naselja Priječani.

Veća količina kiše u kratkom vremenskom periodu, za njih znači neprospavana noć. Prethodnu je oko 100 domaćinastava bilo ugroženo. Među njima je bila i kuća Đuke Krndije. Kaže, sve što je posijala, voda je odnijela..

"Oko kuća voda, sva familija se digla, lopate, krampe, odvraćaj vodu da ne uđe u kuću, kao što nam je ušla 2014. godine kad je bilo. Što sam god usijala, otišlo je", kaže Đuka Krndija.

U saniranju štete zatičemo i Iliju Marića. Propali usjevi i voda u plasteniku. To ga je kaže, jutros dočekalo. I to se ne dešava prvi put.

"Evo kopali smo tu, voda je ušla i u objekte neke. Mi smo se svi uplašili. 2014 je voda svima ušla u kuću i to je nama ostala ta trauma i čim se naoblači. Ovaj kanal se gore ne čisti ima dvije godine. Ova garaža što se vidi tamo, to je sve bilo pod vodom, pogledaš ko jezero", kaže Ilija Marić, mještanin Priječana.

Za mještane Priječana, problem su i neprohodni putevi. Voda je u pojedinim ulicama dizala asfalt. Sanirati odvodne kanale, puteve, izvršiti dezinfekciju, poručuju iz Mjesne zajednice. Jer sve što je urađeno, nije dovoljno. 

"Mnogi mještani Priječana jutros nisu mogli svojim automobilom da idu na posao. Sad smo imali čovjeka u ulici Brusina koji se obratio u kancelariju mjesne zajednice da ne može svojim automobilom da dođe do privatne kuće", kaže predsjednik MZ Priječani, David Ponorac.

Međutim, nadležni za njihove probleme, kažu, nemaju sluha. Prepušteni su sami sebi. Trenutno ih najviše brine najavljena kiša.

Malo jača kiša i glavna ulica u naselju Priječani je pod vodom. Najveći problem su kanali koji se ne održavaju i ne čiste. I tako je već dvije godine. Uprkos apelima, mještani Priječana, kažu ništa nije urađeno.

  • 14:00 Емисија: Ћирилица (Р)

    Провокативна питања и још провокативнији одговори, бујица опречних ставова и речи, теорије и докази, неоткривено – све носи уреднички потпис Марића који на интересантан начин сучељава различита мишљења и огољава стварност.

  • 16:10 По свијету са Робертом (Р)

    По свијету са Робертом (Р)

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 17:00 Серија: Вода у праху (12+) (Р)

    ''Напета португалско-галицијска серија 'Вода у праху' стиже у наш програм и можемо само рећи - из епизоде у епизоду напетост ће расти до усијања!

  • 17:50 Путуј, пробај, заволи са Лазаром (Р)

    ''Путуј, пробај, заволи са Лазаром (Р)

  • 18:20 Серија: Љубавни залогаји (12+) (Р)

    Домаћи ситком ’Љубавни залогаји’ у режији Милорада Милиновића узбудљива је авантура два пријатеља Џонија и Шукија који на Дорћолу отварају ресторан ’на црно’, а који носи исти назив као и овај симпатични ситком.