Odluka inspektorata Srpske

Put u Bistrici kod Prijedora javno dobro, omogućiti odvijanje saobraćaja

  • Извор: АТВ
  • 15.07.2023. 11:54

Put u selu Bistrica kod Prijedora je javno dobro, u državnom vlasništvu i ne postoje pravne prepreke koje bi onemogućile neometan saobraćaj na ovoj dionici, utvrdili su republički saobraćajni inspektori.

Nadležnim institucijama naređeno je da u roku od 10 dana, a u skladu sa odlukom omogući bezbjedno i neometano odvijanje saobraćaja u spornoj dionici puta u Bistrici.

Inspektori su do ovog zaključka došli nakon izlaska na teren i sprvođenja inspekcijske kontrole, a na osnovu zahtjeva preduzeća „Drvo-Export“ iz Teslića. 

Napominjemo, put je nedavno blokiralo nekoliko pojedinaca sa nevladinom organizacijom, pod izgovorom da je put u privatnom vlasništvu, a čime se bilo onemogućeno kretanje tim putem radnika i mašina ovog preduzeća. 

Iz preduzeća „Drvo-Export“ tada su poručili da je nekoliko pojedinaca, koji su tražili da se donacija za selo, umjesto selu, uplati na njihove lične račune u bankama, zloupotrebili i nagovorili Kostu Ivića, kao bivšeg policajca, da blokira put, aludirajući na to da policija neće reagovati ako put blokira njihov bivši radni kolega. 

Podsjećamo, Ministarstvo energetike i rudarstva dostavilo je Vladi Republike Srpske pozitivno mišljenje u vezi za dodjelom koncesija preduzeću „Drvo-Export“ iz Teslića za eksploataciju uglja, lignita na lokalitetu „Bistrica“, kod Prijedora. 

Ministarstvo energetike i rudarstva je navelo da ne postoje smetnje za pokretanje postupka dodjele koncesije nakon pozitivnom mišljenja Ministarstva za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju, Republičkog zavoda za zaštitu kulturno-istorijskog i prirodnog nasljeđa, Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, JU VODE SRPSКE Bijeljina, Pravobranilaštva Republike Srpske i Grada Prijedora.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 21:00 Серија: Насљедници (12+)

    ''Данска серија 'Насљедници', отвара причу о породици познате и ексцентричне умјетнице, Веронике, која након смрти своју дјецу ставља на велики испит живота. Гро, Фредерик и Емил очекују праведну подјелу имања, но све што је мајка имала, оставља ванбрачој ћерци Сигне.

  • 22:00 Филм

    ''''Филм

  • 00:10 Ноћни програм

    Ноћни програм