Gradonačelnik Bijeljine

Putešestvije Ljubiše Petrovića - Malo šetnje, više vožnje

  • Извор: АТВ
  • 28.05.2023. 19:30

Već peti dan Ljubiša Petrović hoda kako bi došao do Banjaluke gdje je krenuo po rješenje bijeljinskih problema. Za ovo nekoliko dana koliko hoda uz magistralu, nešto je mogao i da odradi kod kuće.

„Šalje neke nejasne poruke, a vidite da ovdje u Bijeljini svakodnevno, Bijeljina je veliki grad koji je u razvoju, dešavaju se razni problemi, a te probleme sada nema niko da rješava. Da je gradonačelnik ostao u Bijeljini i da je svaki dan rješavao samo po jedan problem, za tih 14 dana, bilo bi riješeno 14 problema. Ovako ništa neće ništa biti riješeno, a nagomilaće se mnogo drugih“, smatra Milenko Mitrović, potpredsjednik Skupštine Grada Bijeljina 

Malo kome je jasno kod koga uopšte ide u Banjaluku i od koga će da traži rješenja. Već je nekoliko puta pokazao kako zaobilazi republičke institucije ili čak ne odgovara na pozive zvaničnika Srpske, pa je onda još i veća misterija kod koga je pošao da traži pomoć.

Petrović malo hoda, malo ga odvezu kući da spava

Petrović malo hoda, malo ga odvezu kući da spava

Dok on na godišnjem odmoru hoda po magistrali, iz Bijeljine mu stiže poruka da bi mu bolje bilo da krene u susret lokalnim problemima koje uporno ignoriše. Na silne zahtjeve ne odgovara, poput onog iz Mjesne zajednice Veljko Lukić Kurjak gdje mole da se asfaltira dio trotoara pored autobuskog stajališta. Kad đaci izađu iz autobusa, idu direktno u blato. Ko će to i kako riješiti u drugom gradu, pitanje je svih pitanja.

„Ja ne vidim svrhu da neko ide u Banjaluku da traži da se u njegovoj kući nešto riješi. Imate ljude, imate odbornike, imate naše zahtjeve, riješite. Riješite ono što je dobro za naš grad, za naše mjesne zajednice. Ja bih volio da i tu jednu etapu svog hoda, posveti rješavanju problema u mjesnim zajednicama“, rekao je Saša Tomić, predsjednik MZ Veljko Lukić Kurjak.

Nova krivična prijava protiv Ljubiše Petrovića

Nova krivična prijava protiv Ljubiše Petrovića

Ništa bolje ni u mjesnoj zajednici Bogdanovića plac, na samo 700 metara od Gradske uprave. Uređenje zapuštenog objekta mjesne zajednice koja je u vlasništvu grada, izgradnja dječijeg igrališta, izgradnja adekvatne rasvjete, asfaltiranje pojedinih ulica, neki su od zahtjeva koji su ostali samo mrtvo slovo na papiru. 

„Mislim da se u Banjaluci ne rješavaju lokalni problemi. Lokalni problemi se rješavaju ovdje, ali se rješavaju na način da se razgovara. Nije sve ni crno ni bijelo. Niti je gradonačelnik najbolji, niti je skupštinska većina najgora, kako je to postavljeno. Ja opet kažem, skupštinska većina je svojim amandmanom odobrila sredstva za izgradnju dječijeg igrališta koja je gradonačelnik svojim zaključkom relocirao“, rekao je Vladimir Radulović, predsjednik MZ Bogdanovića plac.

Valjalo bi da Ljubiša Petrović zaključi kako bi mu bolje bilo da se što prije vrati u grad i makar razgovara sa sugrađanima. Ovako, neće ga biti barem još sedam dana koje će izgubiti na hodanje, pa koliko će ostati u Banjaluci, padok se vrati - potrajaće. 

Barem bi trebalo brže da stigne nazad, valjda će se vratiti automobilom. Možda čak istim onim kojim su ga, prvi dan kad je krenuo pješke prema Banjaluci, naveče iz Dragaljevca odvezli kući da prespava, rano ujutro vratili na isto mjesto da nastavi putešestvije.

  • 23:45 Ноћни програм

    Ноћни програм