Doboj

Sindikat radnika Šumskog gazdinstva u štrajku

  • Извор: СРНА
  • 20.12.2022. 09:16

Sindikat radnika Šumskog gazdinstva Doboj jutros je stupio u generalni štrajk jer im, kako navode, nije isplaćena oktobarska plata i regres za tekuću godinu.

Predsjednik sindikata radnika Ljilja Čobanović rekla je da je u srijedu, 14. decembra, održan štrajk upozorenja, a nakon sastanka sa direktorom ovog gazdinstva isplaćen regres za prošlu godinu, juče i septembarska plata, ali da to sve nije dovoljno.

Ona je rekla novinarima da će štrajk trajati dok im se ne uplati oktobarska plata i regres.

Ona je navela da sindikat od Uprave Šuma Srpske traže da formira pregovarački tim kako bi bio riješen problem dobojskog šumskog gazdinstva, koje pokriva 10 opština, prirodno je siromašno i nema dovoljno drvnih sortimenta da ostvari prihode i isplati plate od njihove prodaje.

- U 2023. godini na deset opština imamo etat od 45.000 metara kubnih koji treba da isječemo, dok neka gazdinstva na jednoj opštini imaju 100.000 i više kubika - navela je Čobanovićeva.

Ona je navela da ovo gazdinstvo ima 130 radnika, od kojih 80 odsto prima najnižu platu, dok su primanja zaposlenih sa visokom stručnom spremom ispod prosjeka.

Тагови:
  • 02:00 Ноћни програм

    Ноћни програм