Бијељина

Скуп подршке наставници коју је ученик ударио каменом у главу

  • Извор: АТВ
  • 30.10.2023. 13:19

У Бијељини је данас одржан скуп подршке наставници Данијели Лазић коју је дјечак у просторијама Основне школе "Кнез Иво од Семберије“ у сриједу ударио каменом у главу.

Скуп подршке организовао је Регионални синдикат образовања, науке и културе регија Бијељина.

Предсједник регионалног синдиката Слободанка Дамјановић Гајић рекла је да на скуп није дошла као предсједник него као просветни радник, колегиница и мајка.

Како је додала, они из Регионалног синдиката подржавају сваког колегу без обзира да ли је он њихов члан или није.

"Свјесни смо ситуације и времена и непријатних околности које су се десиле. Поручујемо да сви дају подршку колегиници која је повријеђена али подржавамо и ученике свих школа јер овим дешавањем не може бити да смо потрешени само ми радници него су и уплашена и дјеца и родитељи“, рекла је Дамјановић Гајић.

Предсједник синдикалне организације Основне школе "Кнез Иво од Семберије“ Бијељина Светлана Жугић рекла је да су окупљању присуствовали, не само чланови Синдиката, него и сви чланови колектива те школе.

"Циљ је био да се бавимо насиљем као проблемом и међу ученицима и према наставницима. Све остале школе се сусрећу са вршњачким насиљем“, рекла је Жугић.

Она је додала да они у својој школи спроводе низ активности на превенцији насиља кроз разне радионице, разговоре и друге активности.

Како је најавила, припадници Полицијске управе Бијељина у четвртак ће одржати предавање са циљем превенције вршњачког насиља.

Жугићева је нагласила да је, када се деси неки вид насиља, важна сарадња са родитељима.

"Нама је важно свако дијете у школи. И нама и родитељима је дијете центар свих дешавања у школи. Желимо да се осјећају безбједно, трудимо се да их васпитавамо прије свега а онда и образујемо“, рекла је она и поручила да осуђују оно што се десило наставници Данијели Лазић.

Доста је! Подршка за наставницу географије коју је ученик погодио каменом у главу

Доста је! Подршка за наставницу географије коју је ученик погодио каменом у главу


Пратите нас и путем Вибера

  • 20:30 Серија: Од јутра до сутра (12+)

    ' ''Серија: Од јутра до сутра (12+)

  • 21:00 Серија: Авионџије (12+)

    Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

  • 21:45 Серија: Вода у праху (12+)

    ''Напета португалско-галицијска серија 'Вода у праху' стиже у наш програм и можемо само рећи - из епизоде у епизоду напетост ће расти до усијања!

  • 22:45 Филм: Хазард (16+)

    '' Филм: Хазард (16+)

  • 00:45 Ноћни програм

    Ноћни програм