Povećane cijene i mjesečnih karata

Skuplji parking u Trebinju

  • Извор: АТВ
  • 16.07.2023. 19:29

Od cijena parkinga u Trebinju vrti se u glavi. Sat vremena u provoj zoni je tri marke, u drugoj je 1,50 KM a toliko sada košta i sat na dva zatvorena parkiga čija je cijena do nedavno bila pola marke. Povećane su i cijene mjesečnih karata.

"U drugoj zoni mjesečne karte za stanare su bile 10 KM tokom cijele godine a sada su te karte povećane, van sezone su 15 KM a u sezoni 20 KM, što se tiče prve zone ona je povećana sa dosadašnjih 10 maraka van sezone na 20 van sezone a sa 15 KM u sezoni na 30 KM u sezoni", kaže Marko Miskin, direktor Parking servisa u Trebinju.

Prevrtanje očima i odmahivanje rukom to je komentar Trebinjaca na cijene parkinga. Šokiraju se i  neki gosti.

- N: Koliko u Ljubljani košta sat vremena u centru grada? Sat vremena oko 2 evra. N: A druga zona? Druga zona 50 centi.

- N: Koliko je parkin u Užicu? 50 dinara sat. Ovdje 1,50 KM i 3 KM je l' to skupo? Jeste.

- N: Sat parkinga u Beogradu? 180 dinara druga ili treća zona. N: U Trebinju 3 KM je l' to skupo? Meni za sedam dana ne ali vjerovatno da.

- Sada smo platili dva sata tri marke što je pristojna cijena.

Sat vremena u prvoj zoni u Banjaluci i Bijeljini košta jednu marku, malo je skuplje u Sarajevu i Mostaru tako da se dolazi do zaključka da je trebinjski parking najskuplji u BiH. Ali je jeftiniji od Dubrovnika i Makarske kažu čelnici i obrazlažu poskupljenje.

"Došlo je do povečanja minimalne plate, došlo je do povećanja cijene rada, znate da je sve poraslo, naše održavanje i troškovi", kaže Miskin.

"Značajna sredstva su uložili u opremanje u savremenu opremu, smatrali su da neke cije treba korigovati. Nije cijenovnik povećan u svakoj zoni i na svakoj karti koja se do sada izdavala", kaže gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić.

Iz obrazloženja se zaključuje da će modernu opremu koja se ovih dana postavlja na parkinzima platiti Trebinjci i njihovi gosti. 

Iz parking servisa još kažu da im fali parking mjesta. Trebinjcima poručuju da parkiraju na parkingu “Sjeverni logor” tamo sat vremena košra marku a mjesečna karta je 10 KM.

Пратите нас и путем Вибера