Zadao glavobolje stanovništvu

Snijeg paralizovao Dubicu, bez struje nekoliko naselja (FOTO/VIDEO)

  • Izvor: ATV
  • 23.01.2023.09:58

Snijeg koji neprestano pada prethodnih nekoliko dana zadao je velike glavobolje Dubičanima.

Usljed padavina, nekoliko naselja ostalo je bez struje, dok su putevi slabo prohodni.

Van funkcije su 20-kilovoltni dalekovodi Bačvani, Knežica i Rakovica, te 10-kilovoltni dalekovodi Kostajnica i Knežica.

Snježne padavine koje su zahvatile područje Republike Srpske, ali i regiona, izazvale su probleme u svakodnevnom funkcionisanju pojedinih mjesta u Srpskoj

Krupa na Uni bez struje

Načelnik opštine Krupa na Uni Mladen Kljajić rekao je Srni da je područje ove opštine bez električne energije, te da je saobraćaj otežan zbog snijega na kolovozu.

Kljajić kaže da je visina snježnog pokrivača 43 centimetra i da od noćas u ovoj lokalnoj zajednici nema električne energije.

Runić: Putni pravac između Drvara i Istočnog Drvara i jutros nije prohodan

Putni pravac između Drvara i Istočnog Drvara i jutros nije prohodan, tako da su brojni sugrađani koji rade u Drvaru, jutros otišli preko Ključa i Ribnika na svoja radna mjesta, rekla je za RTRS načelnica opštine Drvar Dušica Runić.

“Subota je bila prilično teška i neizvijesna zbog velikog vjetra i zbog situacije, pogotovo sa selima koja gravitiraju sa Glamočom. Bili su odsječeni skoro 24 časa. Mehanizacija nije mogla da se probije na terenu da bi ekipe elektrodistribucije izašle na teren. Јuče se tokom dana to saniralo”, navela je ona.

Istakla je da su glavne saobraćajnice očišćene.

Tokom dana oblačno, padvine ponegdje

Prema najavama, u Republici Srpskoj i Federaciji BiH (FBiH) danas će preovladavati pretežno oblačno vrijeme, ponegdje će u nižim krajevima padati kiša, a u višim snijeg, pa će doći i do povećanja snježnog pokrivača.

Tokom prijepodneva preovladavaće oblačno sa padavinama, na jugu i krajnjem sjeveru duž rijeke Save padaće kiša koja će se ponegdje lediti pri tlu, a u ostalim predjelima snijeg.

Jači snijeg uz porast snježnog pokrivača očekuje se u višim predjelima na zapadu i na planinama, saopšteno je iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

Kakvo vrijeme nas očekuje u narednim danima pročitajte OVDJE.

Povezana vijest: 

Snijeg u višim predjelima, klizavi kolovozi u nižim

Una i Sana povukle se u korita

Tornado protutnjao Budvom