Једногласна одлука

СО Братунац: Дедић разријешен дужности

  • Извор: РТРС
  • 26.12.2023. 11:26

Одборници Скупштине општине Братунац данас су једногласном одлуком разријешили Вехида Дедића дужности потпредсједника општинског парламента.

У образложењу овог рјешења је наведено да је Дедић 18. децембра поднио оставку на ту дужност из приватних разлога.

Претходно је на Колегијуму Скупштине општине скупштинска већина предвођена СНСД-ом поднијела иницијативу за смјену Дедића због његове ратне биографије, изношења ставова о томе на једној федералној телевизији и пријетњи "да би клао све што носи српско име".

Пријаву против Дедића због тих пријетњи поднио је 8. децембра предсједник Удружења грађана "Источна алтернатива" Републике Српске Војин Павловић.

Он је Срни рекао да је поднио пријаву против Дедића због његове ратне биографије, учешћа у злогласној јединици "Ел муџахедин" и пријетњи које је јавно изнио говорећи о свом ратном путу.

Павловић је навео да постоји видео-снимак који се може наћи на друштвеним мрежама у којем Дедић говори о свом ратном путу и жељи "да коље све што је српско".

Дежурни тужилац Окружног јавног тужилаштва Бијељина обавијештен је о пријави против Дедића, након чега је наложио предузимање мјера на документовању кривичног дјела јавно изазивање и подстицање насиља и мржње.

У Полицијској управи Зворник Срни је речено да је полиција у Братунцу 8. децембра запримила пријаву због ширења мржње на националној основи.

Братуначка Полицијска станица запримила је пријаву коју је поднијело лице из Братунца чији су иницијали В.П. које је навело да, због тих пријетњи, страхује за личну и безбједност грађана своје националности", навели су из Полицијске управе Зворник.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 08:00 Емисија: Аграр

    Актуелне приче из свијета домаће и регионалне пољопривреде.

  • 08:30 Емисија: АТВ јутро

    Актуелне теме, најновије информације и занимљивости из земље и свијета.

  • 10:00 Серија: Истине и лажи (12+)

    Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.

  • 11:00 Кето кухињица

    Ужине или комплетни оборци прилагођени кето исхрани са ниским удјелом угљених хидрата.

  • 11:15 Телетрговина

    Телетрговина

  • 11:30 Емисија: Аграр (Р)

    Актуелне приче из свијета домаће и регионалне пољопривреде.