Вучић посјетио општину

Србија ће Билећи помоћи са 500.000 евра

  • Извор: АТВ
  • 16.04.2024. 21:12

Милион конвертибилних марака донијеће општини Билећи историјска посјета предсједника Србије Александра Вучића. Заједно за предсједником Републике Српске Милорадом Додиком и премијером Радованом Вишковићем, Вучић је обећао помоћ овој херцеговачкој општини.

 „Нешто ћемо мало да помогнемо, а за остало се ви снађите“, рекао је Вучић.

За Билећу коју годинама муче финансијски проблеми, ово је велики дан. Грађани се сада осјећају сигурније, поручује начелник Билеће.

„Са тим милионом можемо да измиримо дуг према пореској, да будемо здравствено осигурани, можемо да овим људима који не туже за плате да исплатимо те заостале плате, да достигну ниво исплате плата ових радника који туже, и да ријешимо нешто дуга према добављачима. Радиће се надоградња вртића постојећег,реконструкција библиотеке, дио водовода за мрежу Бањци. Најбитније би било за нас та нека радна мјеста, нека фирма да се отвори“, изјавио је Веселин Вујовић, начелник општине Билеће.

Надају се Билећани да ће сада живот у овој општини кренути на боље. Уз аплауз и ријечи добродошлице велики број грађана дочекали су двојицу предсједника. Неки нису могли да сакрију емоције. 

„Хвала предсједнику Билеће што је дошао у Билећу.“

„Ово је супер, што нас је посјетио, хвала му до неба, ја се надам бољем.“

„Ја мислим да би требало да буде боље. Два предсједника, Додик и Вучић кога ми цијенимо у Билећи и што мислимо да једино је просперитет његова политика и ставови Србије.“

„Историјска посјета, вјероватно ће мало да живне Билећа, да оживи привреда, економија.“

„Да ли се сада Билећани могу надати нечем бољем? Па ја мислим да два водећа човјека српског народа да би то требала нама приуштити.“ 

Већ за неколико дана, средства од милион км из Србије, требала би да буду на рачуну општине Билећа.

У малој херцеговачкој општини, која има бројне проблеме, данас су сви оптимистични. Вјерују да ће баш ова посјета, њихову општину извући из кризе. 

Пратите нас и путем Вибера

  • 20:30 На ивици терена

    На ивици терена

  • 21:00 Емисија: Ћирилица

    Ауторска емисија Миломира Марића.

  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм