Put u lošem stanju

Staroj Trebevićkoj cesti hitno potrebna rekonstrukcija

  • Извор: АТВ
  • 10.04.2023. 19:31

Nekadašnji jedini put, kojim su Srbi izlazili iz Sarajeva i okolnih mjesta, danas je potpuno zaboravljen i od ljudi i od vlasti. Trebevićka cesta, put pun rupa, klizišta i odrona jedva čeka svoju sanaciju.

Opštine Istočni Stari Grad i Pale uputili su već nekoliko dopisa nadležnom ministarstvu.

Insistirali su da se ta dionica, od osam kilometara puta, rekonstruiše i vrati u kategoriju regionalnog puta.

"U najgorem slučaju, do iduće godine to treba uraditi, ako ne se stigne ove. Insistirati na projektnoj dokumentaciji, na rješavanju imovinsko – pravnih odnosa i kao što je urađen dio od Trijangle pa tamo dalje, tako se mora uraditi dio od Jasika do Brusa", rekao je Boško Jugović, načelnik opštine Pale.

Za popravku ove dionice je potrebno oko tri miliona KM, koje lokalne zajednice ne mogu izdvojiti.

Zato se nadaju da će ova dionica ući u budžet preduzeća "Putevi" Republike Srpske.

"Ne mislim ni da opština Pale, ni da Grad Istočno Sarajevo, ni da opština Istočni Stari Grad mogu izdvojiti sredstva koliko je neophodno da se ovo sanira, a prema slobodnoj procjeni možemo reći da između 2,5 i 3 miliona maraka je potrebno da rekonstruišemo saobraćajnicu, da uradimo određene potporne zidove i da dovedemo ovo u neko pristojno stanje", istakao je Ljubiša Ćosić, gradonačelnik Istočnog Sarajeva.

Iz "Puteva" kažu da će tek nakon usvajanja plana poslovanja ovog preduzeća za 2023. godinu otići u posjetu ovoj dionici puta i izaći u susret zahtjevima opština i Grada.

"Na toj dionici puta imamo par većih klizišta. Tamo se mora ozbiljno pristupiti i uraditi ispitivanje tla. Dionica od osam kilometara ogromna je investicija i prvo moramo vidjeti što se tiče finansijske rekonstrukcije i sredstava za taj dio puta", izjavio je Milan Dakić, v.d. direktora "Puteva" Srpske.

Ovu dionicu najviše koriste stanovnici skoro bezljudnih sela Jasik, Čelina i Brus. Sela, sa pretežno starijim stanovništvom, nekada su imala redovne linije autobusa, a danas nemaju ni to.

Iz Gradske uprave nam poručuju da će pokušati uraditi nešto na tom planu.

Тагови:
  • 07:00 АТВ јутро

    АТВ јутро

  • 09:00 Серија: Крваво цвијеће (Р) (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 10:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:15 Ловачки савети

    ТВ серијал "Ловачки савети" се бави саветима за ловце и оне који би то да постану.

  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија

    ''''Серија