Kozarska Dubica

Štetu do sada prijavila 22 poljoprivredna proizvođača

  • Извор: СРНА
  • 24.07.2023. 13:11

Štetu koju su poljoprivrednim usjevima i voću na području opštine Kozarska Dubica nanijeli olujno nevrijeme i grad do sada su prijavila 22 proizvođača.

Prijavljena je šteta na usjevima kukuruza i soje, u voćnjacima šljive, kruške i jabuke kod poljoprivrednih proizvođača sa područja Kozarske Dubice, sela Dubičke ravni, Bjelajaca, Maglajaca, Sključana, Međuvođa, Sreflija, Klekovaca, Jasenja i Novoselaca.

"Budući da je riječ o milionskoj šteti, koja prevazilazi finansijske mogućnosti opštine, zahtjevi za naknadu štete dubičkih poljoprivrednika biće proslijeđeni nadležnom ministarstvu, koje će razmatrati mogućnost naknade", saopšteno je iz opštine Kozarska Dubica.

Nevrijeme jače od raketa: Kozarska Dubica zbraja štetu

Nevrijeme jače od raketa: Kozarska Dubica zbraja štetu

Zahtjev za procjenu štete podnosi opštinskoj Komisiji za procjenu štete u poljoprivredi u šalter sali opštine svakim radnim danom od 7.30 do 15 časova.

Kozarsku Dubicu je 19. jula zahvatilo jako olujno nevrijeme, praćeno jakim vjetrom i gradom. Pričinjena je materijalna šteta na elektromreži, automobilima, pomoćnim objektima, voćnjacima i usjevima.

Nevrijeme praćeno gradom zahvatilo je dubička sela i 22. jula i nanijelo štetu na usjevima kukuruza i u voćnjacima.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови: