Bijeljina

Suspendovana dva ljekara bolnice "Sveti Vračevi" zbog smrti 10-godišnjeg dječaka

  • Извор: АТВ
  • 13.09.2023. 16:32

Dva ljekara bolnice "Sveti Vračevi" u Bijeljini suspendovana su do daljnjeg zbog proceduralnih grešaka tokom hospitalizacije desetogodišnjeg dječaka Aleksandra Kovača, koji je preminuo dva dana nakon prijema na liječenje.

Dva doktora bijeljinske bolnice „Sveti Vračevi“ suspendovana su do daljnjeg zbog proceduralnih grešaka tokom hospitalizacije desetogodišnjeg dječaka Aleksandra Kovača, koji je preminuo dva dana nakon prijema na liječenje. 

Načelnik pedijatrije Ivka Džuveleković danas je izjavila saučešće roditeljima i rekla da su dječaka pregledali pedijatri i neurolozi, da je urađen i pregled očnog dna što je indikacija za dalju neurološku obradu ali nije bilo potrebe, rekla je ona tvrdeći daje neurološki nalaz nekoliko puta bio uredan. 

„Komisija je utvrdila da je bilo proceduralnih grešaka sačinjenih od strane prim.dr Branke Gavrić i dr Bojana Gajića koje se mogu utvrditi od strane lica za vanjski nadzor ili u postupku utvrđivanja disciplinske odgovornosti.  Ništa drugo ne možemo reći o medicinskom dijelu liječenja, da li je tu bilo propusta - NE, to će reći ova komisija za vanjski ili eksterni nadzor koja radi i njihov rad je u toku“, rekla je dr Nela Mitrović, predsjednik Komisije za unutrašnji nadzor.

Roditelji danas nisu htjeli da daju izjavu. Ranije su medijima rekli da je dječaka zaboljela glava 26. avgusta i da je povraćao. Majka je s njim bila u bolnici, ljekari su, navela je, sumnjali na sunčanicu i rekli da su nalazi koje su radili djetetu uredni. Dječaka je glava konstantno boljela. Roditelji su tražili CT ali taj pregled nije urađen. Kad ih više nije ni prepoznao, poslat je sanitetom u Banjaluku. Majka je pitala za helikopter, jer je brže, rekla je da joj je rečeno da nije hitno. Dijete je dobilo napad na putu prema Banjaluci, smrt je proglašena na UKC-u. 

Formirana je Komisija za unutrašnji nadzor u bijeljinskoj bolnici, a dodatno je pozvana i eksterna Komisija za stručni nadzor, sastavljena od stručnjaka medicinskih ustanova iz Beograda i Foče.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови: