Ево шта кажу грађани

Тако не изгледа, али Гацко је најбогатија општина Херцеговине

  • Извор: АТВ
  • 24.09.2023. 19:40

Статистика каже да је Гацко најбогатија општина у Херцеговини, али центар града тако не изгледа.

Старе испуцале фасаде, улица пуна рупа, тротоари у хаосу, макадам у граду, и то је само дио онога што се види првим погледом. Гачани виде много боље.

"Изгледа ли као најбогатија општина у Херцеговини? Не не бога ми, не изгледа.

Никада се ово средити неће, ја ћу ти то рећи? Зашто сте песимисти? Зато што сам ја 0 година овђе, прије 30 овај град је личио на град а данас то не личи ни на шта.

Ја сам дошао из Дубровника 80е године да радим на ТЕ, Гацко је било љепше него сад.

Kако вам сада изгледа? Ружно и гроззно.

Било би мало љепше да нешто урадимо", кажу грађани.

Све досадашње власти акценат су стављале на село, што је добро јер села живе причају нам Гачани, али кажу град се још одавно запоставља. Актуелни начелник је много обећавао, средио је само дио око храма, за остатак и даље обећања.

Најближе реализацији је реконструкција главне улице.

"Радови ће кренути, ја се надам у овој јесени и веома се радујем због тога, потпуно ћемо уклопити овај трг и раскрсницу. Онда слиједи измијештање ових објеката испод старе Аутобуске станице што очекујемо у наредној години", каже Огњен Милинковић, начелник Гацка.

За радове на главној улици Гацко је потписало споразум са Путевима Српске, они ће изабрати извођача и обезбијдити новац на општини је да среди  пројектну документацију и осталу папирологију, али и да ријеши имовинско правне односе.

Главна гатачка улица дио је магистралог пута, управо из тог разлога реконструкцију ће радити предузеће Путеви Републике Српске. 

Имају Гачани идеја и планова, али новца је признају све мање. Добар општински буџет угушила су дуговања.

"Трпимо наслијеђење дугове које морамо да санирамо како пристижу тако да остаје врло мало за инвестициона улагања", каже Рајко Паповић, предсједник СО Гацко.

Гатачки пројекат „Зграда за младе брачне парове“ је пропао, изградња спортске дворане је стала, изградња пијаце није ни почела, а Гачани највише вапе за нормалном водоводном мрежом, један дио је реконструисан.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови: