Васкрс

Традиционална Јајаријада у Бијељини

  • Извор: АТВ
  • 05.05.2024. 20:33

Душану Драгутиновићу срећу је донијело јаје које је добио у цркви. Он је у финалу побиједио суграђане Ану и Деспота и постао побједник 31. Јајаријаде у Бијељини.

"Мој стрико је данас био у цркви и донио га је из цркве. Кад смо се туцали у кући оно је било најјаче и ја сам рекао да ћу га понијети на Јајаријаду“, каже Душан Драгутиновић.

"Баба ми сваке године спреми јаје, и ја сваке године будем срећна јер ми баба сваке године спреми“, каже Ана Костадиновић.

"Дјед ми је спремио јаје и помогао да нађем јаје“, каже Деспот Јанковић.

На гушчијем јајету Вук Маглајчевић је осликао села Семберије. Било је то довољно да освоји прво мјесто у категорији најљепше нашарано јаје.

"Нисам знао да ћу побиједити у овом такмичењу, јаја сам бојао темперама уз помоћ мајке, мислио сам да нећу и ове године побиједити. Цртао сам село и ливаде Амајлије и Попове и моје село Семберије“, рекао је Вук Маглајчевић.

Јајаријада у Бијељини и ове године привукла је велики број ученика и гостију. Посебно је велика радост што су учесници најмлађи, кажу организатори.

"Још већа радост је што су учесници млади и организује се за младе, један празник младости, љубави и љепоте“, каже ПР ТО Семберије Драган Тешић.

"Велико задовољство и увијек сатисфакција да са нашим малишанима на данашњи дан уживамо и приредимо ово велико задовољство, наравно и родитељима“, каже директор Центра за културу Игор Бешлић.

Поред такмичења, Васкрс је обиљежен и игром и пјесмом коју су приредили чланови СКУД-а „Семберија“, изводећи традиционалне пјесме игре и бесједе на бијељинском шеталишту.

Пратите нас и путем Вибера

  • 21:00 Серија: Насљедници (12+)

    ''Данска серија 'Насљедници', отвара причу о породици познате и ексцентричне умјетнице, Веронике, која након смрти своју дјецу ставља на велики испит живота. Гро, Фредерик и Емил очекују праведну подјелу имања, но све што је мајка имала, оставља ванбрачој ћерци Сигне.

  • 22:00 Филм

    ''''Филм

  • 00:10 Ноћни програм

    Ноћни програм