Vaskrs

Tradicionalna Jajarijada u Bijeljini

  • Izvor: ATV
  • 05.05.2024. 20:33

Dušanu Dragutinoviću sreću je donijelo jaje koje je dobio u crkvi. On je u finalu pobijedio sugrađane Anu i Despota i postao pobjednik 31. Jajarijade u Bijeljini.

"Moj striko je danas bio u crkvi i donio ga je iz crkve. Kad smo se tucali u kući ono je bilo najjače i ja sam rekao da ću ga ponijeti na Jajarijadu“, kaže Dušan Dragutinović.

"Baba mi svake godine spremi jaje, i ja svake godine budem srećna jer mi baba svake godine spremi“, kaže Ana Kostadinović.

"Djed mi je spremio jaje i pomogao da nađem jaje“, kaže Despot Janković.

Na guščijem jajetu Vuk Maglajčević je oslikao sela Semberije. Bilo je to dovoljno da osvoji prvo mjesto u kategoriji najljepše našarano jaje.

"Nisam znao da ću pobijediti u ovom takmičenju, jaja sam bojao temperama uz pomoć majke, mislio sam da neću i ove godine pobijediti. Crtao sam selo i livade Amajlije i Popove i moje selo Semberije“, rekao je Vuk Maglajčević.

Jajarijada u Bijeljini i ove godine privukla je veliki broj učenika i gostiju. Posebno je velika radost što su učesnici najmlađi, kažu organizatori.

"Još veća radost je što su učesnici mladi i organizuje se za mlade, jedan praznik mladosti, ljubavi i ljepote“, kaže PR TO Semberije Dragan Tešić.

"Veliko zadovoljstvo i uvijek satisfakcija da sa našim mališanima na današnji dan uživamo i priredimo ovo veliko zadovoljstvo, naravno i roditeljima“, kaže direktor Centra za kulturu Igor Bešlić.

Pored takmičenja, Vaskrs je obilježen i igrom i pjesmom koju su priredili članovi SKUD-a „Semberija“, izvodeći tradicionalne pjesme igre i besjede na bijeljinskom šetalištu.

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi:
  • 20:00 Serija: Ljubavni zalogaji (12+)

    ' '''Domaći sitkom ’Ljubavni zalogaji’ u režiji Milorada Milinovića uzbudljiva je avantura dva prijatelja Džonija i Šukija koji na Dorćolu otvaraju restoran ’na crno’, a koji nosi isti naziv kao i ovaj simpatični sitkom.

  • 20:30 Serija: Od jutra do sutra (12+)

    ' ''Od jutra do sutra' u režiji Mihajla Vukobratovića zapravo je adaptacija argentiske serije 'Uspješni Pelsovi', i prati život iza i ispred kamera omiljenog TV para, Srne i Marka.

  • 21:00 Serija: Nasljednici (12+)

    ''Danska serija 'Nasljednici', otvara priču o porodici poznate i ekscentrične umjetnice, Veronike, koja nakon smrti svoju djecu stavlja na veliki ispit života. Gro, Frederik i Еmil očekuju pravednu podjelu imanja, no sve što je majka imala, ostavlja vanbračoj ćerci Signe.

  • 22:00 Film

    ''''Film

  • 00:10 Noćni program

    Noćni program