Potrebno uključiti cijenu zajednicu

Trebinje dobilo moderan azil za pse

  • Извор: АТВ
  • 31.05.2023. 19:24

Pas lutalica napao Trebinjce, psi lutalice zaklali ovce i koze, lutalice u parku, ovakvi naslovi trebalo bi da postanu prošlost na jugu Srpske. Trebinje je dobilo moderan azil za pse ali za rješavanje ovog gorućeg problema u jednom turističkom gradu mora se uključiti cijela zajednica.

"Napušteni psi nisu problem oni su problem posledica problema. Imamo veliki problem sa neodgovornim vlasnicima. Mislim da će mo sa veterinarskom inspekcijom morati poraditi na tome da se počnu kažnjavati neodgovorni vlasnici da se kučići i psi ne izbacuju na ulicu", kaže Sanja Marković, upravnica azila za pse "Danica" Trebinje.

U Trebinju je i do sada postojao azil čiji kapaciteti su odavno popunjeni a uslovi nisu bili humani, kažu to ljubitelji životinja dok zadovoljno gledaju novo sklonište .

Vrijednost ovoga projekta je 510.000 KM kapacitet objekta je oko 90 pasa.

Azil je napravljen u trebinjskom selu Zgonjevo. Projekat su zajedno realizovali Grad Trebinje i britanska organizacija "Mreža za životinje".

"Mislim da je Trebinje dobar primjer kako opština može na sebe da preuzme odgovornost i da popravi stanje u oblasti napuštenih pasa i treba da bude primjer drugim lokalnim vlastima kako i one mogu da sagrade moderna skloništa za napuštene životinje", kaže David Barit, Mreža za životinje.

Ovo je jedan od najmodernih objekata ovoga tipa u regionu. O životinjama će se briniti zaposleni i veterinari, psi pored boksova imaju i uređen prostor za fizičke aktivnosti. Gradski čelnici zadovoljni, kažu najvažnija je bezbijednost Trebinjaca i gostiju.

"Trebinje je zaista turistički centar i moramo voditi računa o svakom detalju i da vi koji posjećuju naš grad da se osjećaju prijatno i ugodno u našoj sredini. Naravno moramo voditi računa i o najmlađim sugrađanima zato što će ovaj objekat omogućiti određene edukacije gdje ćemo podizati svijest", kaže Dražen Bošković, zamjenik gradonačelnika Trebinja.

Iz azila pozivaju sve koji žele pomoči da im se obrate. Trebinjski Azil nosi ime pokojne Danice Đikov, Trebinjke koja je bila sinonim ljubavi i brige za životinje.

Тагови:
  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:15 Бизнис клуб (Р)

    Бизнис клуб (Р)

  • 12:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:55 Емисија: Имате ријеч са Милијаном Кос (Р)

    Емисија: Имате ријеч са Милијаном Кос (Р)

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина