Tradicionalno

Trebinje krcato za prvomajske praznike

  • Извор: АТВ
  • 01.05.2023. 19:27

Sada već tradicionlno, Trebinje je krcato za prvomajske praznike. Slobonih kreveta nema a traži se stolica više u restoranima i kafičima.

Turista su mahom iz Srpske i regiona a najviše ih je iz Srbije, ima ih i iz inostranstva. Goste je poslužilo vrijeme pa kažu da uživaju na sunčanom jugu.

- Jednostavno ovo je mjesto gdje želite za prvi maj pogotovo jer je u našoj Republici Srpskoj.

- Predivno, vidte da sam nasmijana vedra, uživamo.

- Dinarski-mediteranski fazon a i ljudi su divni, grad čine ljudi.

- Prelijepo je ovdje, nije nam prvi put, već treću godinu.

- Svaka čast domaćinima, doći čemo opet.

- Zato što je lijep grad, turističko mjesto, naš srpski grad, lijepo se osjećamo, kažu građani.

Oni koji zarađuju od turizma zadovoljno trljaju dlanove. Noć u nekom od brojnih trebinjskih apartmana košta oko 35 evra. Danijel ima nekolika aprtmana, kaže sve je još odavno rezervisano.

"Što se tiče popunjenost mojih apartmana i ostalih definitivno u gradu što se tiče i privatnog i hotelskog svi smještajni kapaciteti su popunjeni. Što se tiče predsezone ona je za vrijeme ovih prvomajskih praznika definitivno doživjela svoj vrhunac. Evo i vrijeme nas je poslužilo", kaže Danijel Stolica, apartmani "Harmonija" Trebinje.

Noć u trebinjskim hotelima košta oko 50 evra. I oni su krcati.

"Hotel je pun, apsolutno sve sobe su zauzete i to je već ranije bilo popunjeno tako da se tražilo mjesto više, ne samo kod nas nego u cijelom gradu to je ono što znam sigurno iz moje komunikcije sa kolegama iz hotela. Ako se po jutru dan poznaje? Sezona nikad bolja", kaže Dejan Andrić, hotel "Platani" Trebinje.

Isto očekuju i u trebinjskoj Turističkoj organizaciji. Od tamo stiže potvrda da u gradu već danima nema slobodnog kreveta.

"Naše neke najave kažu da se neće sve završiti na prvom maju, neki pokazatelji kažu da će čitav maj biti dosta dobar, vikendi će biti skoro ovakvi. Tome će doprinijeti i različita dešavanja i maniestacije", kaže Žarko Vico, pomoćnik direktor TO Trebinje.

Prvo na listi dešavanja je zvanično otvaranje ljetnje sezone zakazano za 19. i 20. maj što će pratiti veliki konceri i brojne maniestacije. U Turističkoj još kažu da su za prva tri mjeseca ove godine  izbrojali 20 odsto više gositiju nego prošle.