Potpisani ugovori

Trebinje: Novčani podsticaj udruženjima koja brinu o mladima

  • Извор: АТВ
  • 11.07.2023. 19:30

17.500 maraka za deset udruženja koji vode brigu o mladima, tako je odlučila Gradska uprava Trebinje.

Sa gradonačelnikom su ugovore danas potpisali članovi udruženja koji će u narednom periodu sprovesti niz projekata. Svi se odnose na mlade, neki su iz oblasti sporta, culture, muzike pa i ekologije.

“Danas smo potpisali ugovor sa Gradskom upravom Trebinje za jedan mini projekat, koji se zove ‘Za više kiseonika i dublji hlad’. Ideja je da u najmanje tri predškolske ustanove organizujemo ekološku radionicu da posadimo određen broj drveća”, rekao je Drago Petković, UG “Zeleni jug“ Trebinje. 

“Niz muzičkih radionica za djecu predškolskog, školskog i nižeškolskog uzrasta na nekim javnim lokalitetima u gradu, zaista smo svjedoci da živimo u prelijepom ambijentu”, kaže Milisav Sukonjica, Udruženje „LirART“ Trebinje. 

Od 1.000 do 3.500 maraka, to su iznosi za ova udruženja, preostali dio sredstava obezbijediće sami, nekima je i ovo dovoljno. Gradonačelnik objašnjava da je bio Javni poziv, uslovi nisu bili teški ali nisu svi prošli. Biće prilike, obećava Mirko Ćurić i dodaje da je zadovoljan omladinskim aktivizmom.

“Znate i sami kako udruženja funkcionišu, da je to pretežno entuzijazam ljudi, volonterski rad, mi smo zadovoljni samim prijavama na poziv i učešćem udruženja, smatramo da je to veoma značajno i da iziskuje njihov trud i hvala im na trudu i zalaganju”, izjavio je Mirko Ćurić, gradonačelnik Trebinja 

Ćurić napominje da je ovo ustaljena trebinjska praksa. Osim za omladinu sredstva su dodjeljivana i u drugim oblastima.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови: