Zbog najavljenih obilnih padavina

Trnovo: Proglašena vanredna situacija, najkritičnije u Kijevu

  • Извор: АТВ
  • 18.01.2023. 19:09

Vanredna situacija proglašena je opštini Trnovo zbog najavljenih obilnih padavina. Trenutno je najgore u mjestu Kijevo gdje je velika količina kiše prouzrokovala izlivanje rijeke Željeznice na pojedine puteve, a ugroženo je i nekoliko kuća.

"Pa šteta je,evo vidi,šta je sve otišlo. Štete ima dosta.", rekao je Ramiz Demir, stanovnik.

"To je, Boga mi, izgledalo strašno. Pet kamiona je načelnik Gagović poslao. Do pola šest jutros smo se borili ovdje. Bilo je strašno, evo možete pogledati, kako je išlo kroz korito, tako je išlo i ovuda", rekao je Adis Demir, stanovnik.

"Sreća pa je izdubljeno korito prošle godine, pa je sad dublje korito dva metra, pa je lakši bio protok", rekao je Goran Granić, predsjednik Mjesne zajednice Kijevo.

Dežurne službe su na terenu dan i noć. U opštini su uvedena dežurstva od 00-24. 

"Mi smo sinoć negdje oko 11 sati proglasili vanredno stanje kada smo vidjeli da je situacija veoma ozbiljna , da će doći do probijanja nasipa. Sa ovom branom smo spriječili da se iza nas, ovo naselje dolje, ono bi sve bilo potopljeno, kao što je to bilo i prošli put i vjerovatno bi bilo i ovo naselje tamo potopljeno", rekao je Dragomir Gagović, načelnik opštine Trnovo.

Timovi republičke uprave civilne zaštite su u pripravnosti. Možemo, poručuju reagovati u roku od dva časa bilo gdje na teritoriji Republike Srpske. 

"Što se tiče opštine Trnovo, oni su proglasilu tu situaciju cjeneći je da je takva, kakva je. Naravno, svaka opština će cjeneći situaciju ugroženosti od poplava tako i proglašavati. U slučaju da ta nesreća pređe razmjene od tri opštine, onda ćemo i alarmirati i Vladu Republike Srpske", rekao je Dragan Kos, pomoćnik direktora Uprave civilne zastite Republike Srpske.

Obilnije padavine se očekuju se već večeras. Opštinske vlasti apeluju na stanovništvo, koje živi u poplavljenim područjima, da izmjesti stvari i stoku kako bi se izbjegla još veća šteta.



  • 19:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 20:00 Имате ријеч са Милијаном Кос

    ''Ко? Шта? Када? Гдје? Зашто? Како? И ту се питања не заустављају - отворено и одважно.

  • 20:45 Серија: Од јутра до сутра

    '''' 'Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 21:30 Серија: Ко те шиша

    ''Хумористична хрватска серија 'Ко те шиша' прати Жигмунда, власника старомодног фризерског салона 'Салон за господу' и Божицу, власницу модерног салона за даме 'Колет', који се налазе један прекопута, на једном загребачком тргу, а дијели их само кафаница 'При Таубеку'.

  • 22:05 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:20 Серија: Ел Чапо (16+)

    ''Серија: Ел Чапо (16+)