ŠG "Oštrelj"

U Driniću se lome koplja između Stankovića i Popovića

  • Извор: АТВ
  • 16.02.2023. 19:10

Pobuna radnika stala je na put smjeni direktora ŠG "Oštrelj" iz Drinića. Sreten Stanković, zbog loših rezultata postao je bivši direktor, ali uprkos tome, na sve načine koristeći svoj, ali uticaj drugih, i dalje pokušava da pridobije radnike na svoju stranu. Uprava "Šuma Srpske" Stankovića je smjenila zbog negativnog poslovanja gazdinstva.

Za Zorana Popovića, bivšeg direktora banjalučkog "Vodovoda", koji čeka da sjedne u novu fotelju i koji se baš i ne može pohvaliti uspješnom direktorskom karijerom, radnici ne žele ni da čuju. Iako Šumsko gazdinstvo dvije godine posluje negativno.  

"Smatramo da je dosadašnji direktor jako pošten i iskren, dobar čovjek, koji dobro vodi ovo Šumsko gazdinstvo", kaže Branislav Kecman, vozač u ŠG "Oštrelj" Drinić.

Zanimljivo je da se po Driniću priča da iza radnika Šumskog gazdinstva stoje, ni manje ni više, nego Dragan Lukač, bivši ministar unutrašnjih poslova i Nikola Špirić, od danas predsjedavajuci Doma naroda BiH.

- Ne stojim ni iza koga, niti imam bilo kakve informacije - poručio je u telefonskom razgovoru Nikola Špirić.

- U tim ruralnim krajevima kada se međusobno sukobe, kao pirane se jedu, i žao mi je što nisu stabilniji i zbog odbora SNSD-a u tim krajevima - dodaje Špirić.

- Nemam veze sa radnicima nikakve. Znam pojedine ljude u tim krajevima, pa me možda zbog toga povezuju - kaže Lukač. 

"Ja znam dosta ljudi gore, jer sam iz tog kraja. Ali sa tim odnosima, koga ko postavljaju ili smjenjuje, ja sa tim nemam veze", kaže Dragan Lukač.

Radnici kažu da je loše poslovanje krivica prijašnjih direktora. 

"Mi imamo svake godine određeno koja je neto količina koja se može posjeći. U prethodnih devet godina smo posjekli više nego posječno pa smo u ovoj zadnjoj godini bili uskraćeni za 18.000 kubika, čija je vrijednost sječe blizu dva miliona maraka. Mi smo ispunili plan poslovanja sa 100 odsto, ali smo morali negativno poslovati", rekao je Milan Bajić, šef Službe tehničke pripreme u ŠG "Oštrelj" Drinić.

Rukovodstvo Šuma ne misli tako. To je najbolje Šumsko gazdinstvo u sastavu Šuma Srpske, očekivali smo više, kaže Slaven Gojković, direktor ovog javnog preduzeća.

Ovo gazdinstvo mora bolje poslovati i biti na mjestu koje mu pripada, a to sa direktorom Stankovicem, očito nije moguće jer su rezultati  evidentno loši.

"Cilj je da pokušamo unaprijediti proizvodnju i postaviti to gazdinstvo na ono mjesto koje mu i pripada. Gazdinstvo vuče probleme iz ranijeg perioda, Stankoviće je direktor više od godinu i po dana. Uprava i ja smo dužni sa preduzmemo korake kako bi unaprijedili proizvodnju", izjavio je Gojković. 

Dok uprava ima plan da poboljša poslovanje sa Popovićem na čelu ŠG Drinić, radnici ne odustaju od plana odbrane direktora Stankovića.

Čija će biti zadnja, znaće se sutra, za kada je zakazana primopredaja. 

Тагови:
  • 21:10 Филм: Екипа (12+)

    '"Екипа" је прича са сјајним хумором која говори о љубави, крими-комедија за све генерације, али је уједно и први филм који приказује српски фудбал и ривалитет између два највећа клуба – Партизана и Црвене звезде.

  • 22:40 Серија: Насљедници (12+)

    'Серија: Насљедници (12+)

  • 23:40 Серија: Ред Рок (16+) (Р)

    Серија: Ред Рок (16+) (Р)

  • 00:40 Ноћни програм

    Ноћни програм